Анна Русева повтори миналогодишния си успех и отново стана лауреат

...
Анна Русева повтори миналогодишния си успех и отново стана лауреат
Коментари Харесай

Млада пианистка от Видин с приз от международен конкурс

Анна Русева повтори миналогодишния си триумф и още веднъж стана лауреат на Mеждународния конкурс за пиано "Нашите деца свирят Бах ", който се организира в Благоевград. Тя завоюва златен орден, грамота и диплом от 9-тото издание на състезанието, който е уникален у нас. Това е второто ѝ достижение от началото на годината, откакто бе удостоена със сребърен орден в I възрастова група на Международния конкурс за пианисти – непрофесионалисти "Вивапиано 2019 ".
Според регламента на състезанието, участниците трябваше да изпълнят като наложителна пиеса Менует от Йохан Себастиян Бах и произведение по желание от композитор, творил до първата половина на 18-ти век. Младите реализатори бяха оценени от жури в състав: ръководител – професор лекар Йордан Гошев, и членове – учредителката на състезанието – лекар Николина Кротева и един от най-хубавите български органисти – Велин Илиев. След формалното награждаване на спечелилите, бе изнесен Гала концерт на лауреатите.
Конкурсът се провежда годишно от Народно читалище "Никола Вапцаров 1866” Благоевград и цели да насърчи осъществяването на полифонична музика от бароковата ера, която е по-трудна и не е публикувана измежду младите музиканти.
Анна Русева е ученичка в Средно учебно заведение "Цар Симеон Велики ". Започва да свири на пиано на 6 годишна възраст под управлението на музикалния възпитател Ана Илиева. Въпреки, че е една 9- годишна Анна към този момент има участия и награди от състезания за млади пианисти. През 2017 година печели бронзов орден в най-малката възрастова група – от 4 до 7 години, на Националния конкурс "Орфеева дарба”. През 2018 година Анна Русева става лауреат на Международния конкурс за пиано "Нашите деца свирят Бах” в Благоевград, като печели златен орден в I възрастова група на клавирния конкурс.
Младата пианистка е взела участие и в концерти на СУ "Цар Симеон Велики ", СУ "Св. Св. Кирил и Методий”, НЧ "Цвят 1870”, както и в взаимни изяви за млади гении на Симфониета Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР