Анна- Мария Арсенова е носител на специалната стипендия на община

...
Анна- Мария Арсенова е носител на специалната стипендия на община
Коментари Харесай

Кметът на Монтана връчи стипендии на талантливи деца

Анна- Мария Арсенова е притежател на специфичната стипендия на община Монтана в размер на 5100 лв..
Пианистката Анна-Мария е възпитаничка на Природо-математическа гимназия „ Свети Климент Охридски”. Има три първи и едно трето място от национални състезания. Носител на специфичната премия на фондация „ Енчо Киряков”
Стипендиите на Община Монтана са за достижения в три области – „ Култура и изкуство”, „ Наука и техника” и „ Спорт”. Най-голяма е специфичната. Средствата които отпуска общината на носителя й са 5100лева. Следва годишната - в размер на 3060 лв. и еднократната от 510 лв..
Отличени са и Дияна Михайлова в област „ Наука и техника”, Елина Асенова – област „ Култура и изкуство” и Кристина Емилова в област „ Спорт”
Диана Михайлова е на 19 години. Тази година се дипломира в Природо-математическа гимназия „ Свети Климент Охридски. Има 8 награди от национални състезанието за есе. Заради четири от тях е призната в три университета на страната.
Елина Асенова е възпитаничка на гимназията за преподаване на непознати езици „ Петър Богдан”. Нейното изкуство е националното пеене. През годината е спечелила 7 награди от национални и интернационалните състезания.
Кристина Йорданова е на 16 години. Учи в Природо-математическа гимназия „ Свети Климент Охридски”. Кристина е вицешампион на страната по шахмат. От 6-годишна играе шах. Състезава се от 9 годишна. Мечтае да стане гросмайстор за дами.
Носителите на еднократни стипендии са четири девойки и едно момче.
10- годишната Зорница Викторова учи в IV Основно учебно заведение „ Иван Вазов”. Тя е притежател на награди от състезания по поп пеене.
Мария Малинова също от ІV главно учебно заведение „ Иван Вазов”е спечелила призови места от състезания по национално пеене
Михаил Ангелов е на 15 години. Учи в Природо-математическа гимназия „ Свети Климент Охридски”. Има две огромни награди от надпревари за видеомонтаж.
17- годишната Ива Еленкова от Природо-математическа гимназия „ Свети Климент Охридски” има две национални награди за литература, две - за история, една - за публицистика и една - за математика.
17- годишната Здравка Танова учи в VІІ СОУ Йордан Радичков. Тя е бронзов медалист от Европейско състезание по самбо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР