Анна Габровска е мениджър „Култура и човешки капитал“ във „Филип

...
Анна Габровска е мениджър „Култура и човешки капитал“ във „Филип
Коментари Харесай

Бизнесът има нужда от млади и талантливи хора за екипите си

Анна Габровска е управител „ Култура и човешки капитал “ във „ Филип Морис България”. Присъединява се през 2019 година към компанията след 18 години процедура в региона на човешките запаси в огромни интернационалните компании като „ Кока Кола Хеленик България “ и „ Делойт България “. Анна управлява отдела, който дава отговор за грижата за чиновниците и вътрешната трансфомация в компанията в осъществяване на визията на „ Филип Морис Интернешънъл” за създаване към бъдеще без пушек.

- Г-жо Габровска, какви са изгодите за бизнеса от акция като " Моята специалност - моето бъдеще "?

- Бизнесът има потребност от млади и надарени хора за екипите си. За компании като нашата е извънредно скъпо да имаме опция за пряк контакт с евентуалните млади претенденти и да забележим на процедура по какъв начин тези хора мислят и работят по действителни заложени планове. Тази акция се явява връзката сред бизнеса и младежите и играе ролята на модератор сред огромните компании и евентуалните фрагменти.

- Трябва ли по-тясна връзка сред университетите, подготвяните от тях фрагменти и бизнеса? В каква посока?

- Да, несъмнено, че е нужна по-тясна връзка сред университетите и бизнеса в България. Подобряването на взаимоотношението сред университетите и бизнеса е основен фактор за създаване на експерти, чийто специалности ще дават отговор на бъдещите потребности на пазара на труда. Бизнесът се трансформира извънредно бързо и динамично и в този момент го виждаме още повече в изключителната обстановка, поредена от пандемията. Променят се вътрешните процеси, организацията и метода на работа в фирмите, връзката и грижата за клиентите, подбудени от смяната в потребителските настройки и условия. Компаниите се трансформират и минават към цялостна цифровизация на процесите си в синхрон с бързо изменящата се конюнктура, за което се изисква опция за бърза реакция, еластичност и акомодация.

А това допуска и нови качества на чиновниците в фирмите. И точно поради това университетите би трябвало да станат доста чувствителни към тези промени, да изследват и схващат процесите и потребностите на бизнеса, да гледат в бъдещето, да минат на по-ниска предавка, с цел да са в крайник с времето.

Факт е, че построяването на стратегия за образование или компетентност е дълъг развой, само че потребността от взаимоотношение е в основата на бъдещия триумф. Университетите би трябвало да съгласуват стратегиите си с бизнеса и да ги усъвършенстват по отношение на смяната в търсенето, да вземат участие в създаването на на практика стратегии, да стават все по-гъвкави с краткосрочни образования, да са на пазара на труда и да схващат търсенето и предлагането, с цел да сверяват часовника си. Ролята на бизнеса ще бъде да е деен в взаимната си активност с всевъзможни организации, повишаващи квалификацията на чиновниците, да дава настояща информация и благоприятни условия за младите фрагменти, да е подготвен да влага в стажантски стратегии и по-дългосрочни квалификации. Работата сред бизнеса и университетите би трябвало да е симбиоза.

- През последните години бизнесът във всички браншове се оплаква от неналичието на фрагменти. Как по-лесно надарени млади експерти да бъдат открити от бизнеса у нас?

- Колкото по-ясно бизнесът показа активността си, съответните изгоди от работата в компанията за всеки младеж, опциите, които дава за израстване в кариерата и придобиване на нови познания и умения, толкоз по-лесно младежите ще се ориентират професионално и ще създадат своя избор. И когато приказваме за връзка, тя би трябвало да е ясна за младежите, да е на верния, наличен и ангажиращ език, в верните канали за връзка, с верния размер информация.

И в случай че бизнесът работи в тясна връзка с университетите, това е причина още по време на образователния развой студентите да знаят, че тук, в България имат опция за добра реализация и триумф.

*Източник: https://www.kmeta.bg/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР