Анна Аткинс (Anna Atkins), родена Анна Чилдрен е известен английски

...
Анна Аткинс (Anna Atkins), родена Анна Чилдрен е известен английски
Коментари Харесай

На днешната дата е родена първата жена-фотограф Анна Аткинс

Анна Аткинс (Anna Atkins), родена Анна Чилдрен е прочут британски ботаник и фотограф, родена е на 16 март през 1799 година в Тонбридж в британското графство Кент. Отгледана е от татко си Джон, който е академик с доста необятни знания. Тя израства в доста мощна връзка с татко си и още от ранна възраст се е интересувала от просвета и по-специално в региона на ботаниката.

Известно е, че Анна прекарва доста време с татко си, който я среща с доста авторитетни учени от това време. Например, измежду приятелите му са Уилям Фокс Талбот (William Fox Talbot), добре прочут физик и химик, който е считан за един от изобретателите на фотографията.

Ана и татко ѝ са били другари и с физика сър Джон Хершел, който е разкрил през 1839 фотографската техника цианотипия. В рамките на една година Анна съвършено усвоила този нов способ и го е употребила за основаване на изображения на разнообразни научни феномени и обекти.



 

nauka.offnews.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР