Анклавът е под контрола на бунтовниците. Около 400 000 души

...
Анклавът е под контрола на бунтовниците. Около 400 000 души
Коментари Харесай

Започна медицинска евакуация от бунтовнически анклав в Сирия

Анклавът е под контрола на бунтовниците.

Около 400 000 души в Източна Гута са обсадени от войски на президента Башар Асад. Организацията на обединените народи помоли неговото държавно управление да позволи да бъдат евакуирани към 500 тежко заболели пациенти, които ще умрат, в случай че не им бъде оказана незабавна здравна помощ, добави Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сирийски размирен групировки отхвърлиха през вчерашния ден да вземат участие в плануваната от Русия конференция за Сирия в Сочи, като обявиха, че Москва се пробва да заобиколи проведения от Организация на обединените нации женевски кротичък развой. Бунтовниците упрекнаха Русия във военни закононарушения в раздираната си от война страна, съобщи Ройтерс.

Междувременно Русия стартира сформирането на непрекъснато военно наличие в двете си бази в Сирия, съобщи ТАСС, цитирайки военния министър Сергей Шойгу.

"Миналата седмица Върховният главнокомандващ (президентът Путин - б.р.) утвърди структурата и щата на (основните бази) в Тартус и Хмеймим ", заяви през вчерашния ден министърът на заседание в Москва.

Шойгу изрази признателност на Народното събрание за ратификацията на съглашението със сирийското държавно управление за разширението на "пункта за материално-техническо застраховане на съветския военноморски флот в региона на пристанище Тартус и фактическото му преобразяване в пълноценна военноморска база ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР