Анкета за санирането на многофамилните жилищни блокове, пусната в Пловдив,

...
Анкета за санирането на многофамилните жилищни блокове, пусната в Пловдив,
Коментари Харесай

Банка за развитие ни пита за санирането

Анкета за санирането на многофамилните жилищни блокове, пусната в Пловдив, провокира удивление измежду притежателите на жилищата. В текста, който хората са призовани да попълнят, без да показват имена, на никое място не се загатва за коя инстанция се прави изследването. Посочено е единствено, че допитването се прави за жителите да оказват помощ да се проучва по-добре активността и да се набележат ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост.

Кметът на регион " Южен " Борислав Инчев изясни за " Марица " през вчерашния ден, че анкетата е публикувана от Българската банка за развиване и Националното съдружие на общините. Банката е финансирала санирането на блоковете по държавната стратегия, одобрена от държавното управление на ГЕРБ.

Целта на допитването е хората, чиито блокове не са санирани, само че са основани сдружения, да кажат дали желаят програмата да продължи и дали биха се съгласили да вземат участие със лични средства. В анкетата има и въпрос какъв % от своя бюджет вероятно биха заделили. Ремонтите по Националната стратегия за енергийна успеваемост бяха финансирани на 100 % от страната и притежателите не поемаха никакви разноски, с изключение на да създадат замазка и да боядисат отвътре на жилището, в случай че се сменя дограма.

Но още преди няколко години, когато тази стратегия потегли, домоуправителите на блоковете бяха предизвестени, че тя завършва в края на 2019 година Възможно е да продължи от 2020 година, само че евентуално с финансовото присъединяване на притежателите. Живеещите във към този момент санираните блокове са скептични, тъй като добре си спомнят какъв брой мъчно беше да убедят всички свои съседи да се подпишат за безплатното саниране.

Анкетата пита притежателите дали са удовлетворени от санирането, понижени ли са сметките за ток и с какъв брой %, а също по този начин дали има смяна в равнищата на звук, откакто дограмата е заменена.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР