Анкета, направена непосредствено след приключването на британските общи избори показва,

...
Анкета, направена непосредствено след приключването на британските общи избори показва,
Коментари Харесай

Убедителна победа на торите, Брекзит иде

Анкета, направена директно след приключването на английските общи избори демонстрира, че Консервативната партия на Борис Джонсън е на път да ги завоюва с безапелационно болшинство. Екзит полът дава информация, че консерваторите ще завоюват 368 места в Камарата на общините – 50 повече в сравнение с през 2017 година при окончателното броене на гласовете. Лейбъристите са втори с 191 места, което е оттегляне със 71 места.

Следват Шотландската национална партия – 55 места, либералдемоктратите – 13 и нито едно място за партията „ Брекзит ". Трябва да се посочи въпреки всичко, че това са единствено планирани резултати. Картината може да бъде по-различна след окончателното броене на гласовете.

Ако консерваторите завоюват предстоящото солидно болшинство, това значи, че министър председателят Борис Джонсън не би трябвало да има проблем да прокара в Народното събрание предоговорената от него договорка и Обединеното кралство да излезе от Европейски Съюз на 31 януари.

Това значи също по този начин, че страната ще бъде ръководена през идващите 5 години от държавно управление на консерваторите. А за лейбъристите това ще бъде четвърта поредна загуба в общи избори. Първа на прогнозните резултати реагира министърът на вътрешните работи Прити Пател, която сподели, че в случай че те са правилни, първото нещо ще бъде да се реши въпроса с Брекзит и да се премине към останалите цели за хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР