Анкарски съд, който разглежда делото за убийството на руския посланик

...
Анкарски съд, който разглежда делото за убийството на руския посланик
Коментари Харесай

Турската прокуратура иска оправдание за петима обвиняеми за убийството на руския посланик

Анкарски съд, който преглежда делото за убийството на съветския дипломат в Турция Андрей Карлов, ще заседава на 31 март, откакто прокурор изиска оправдаване на петимата обвинени, заяви РИА Новости.
Останалите 23 подсъдими съгласно прокуратурата са отговорни и би трябвало да бъдат наказани на разнообразни периоди затвор. Очаква се на 31 март в съда да бъдат изслушани техните юристи.

Съдът по делото за убийството на Карлов стартира на 8 януари 2019 година Всички разпитани на първо чуване в съда отхвърлиха предявените към тях обвинявания и отхвърлиха съпричастност към закононарушението.

Карлов беше убит на 19 декември 2016 година в Анкара при откриването на фотоизложба „ Русия от Калининград до Камчатка през очите на пътешественика “. Според информация от турските управляващи убийството беше осъществено от Мевлют Алтънташ, който беше премахнат от силите за сигурност на мястото на престъплението. Обвинения бяха повдигнати против 28 обвинени, измежду които и ислямския просветител Фетхуллах Гюлен. В обвинителния акт е маркирано, че убийството на Карлов е провокация за нанасяне на вреди ва руско-турските връзки.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР