Анкарската прокуратура е започнала разследване във връзка с публикацията от

...
Анкарската прокуратура е започнала разследване във връзка с публикацията от
Коментари Харесай

Разследват гръцки вестник за обида срещу Ердоган

Анкарската прокуратура е почнала следствие по отношение на обявата от петък на гръцкия в. "Димократия ", съдържаща обидни забележки по адрес на турския президент Реджеп Ердоган, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Разследването на прокуратурата се води на съображение за осъществена "обида на президента " и се отнася до хипотетично нарушение на член 12, 13 и 299 от Турския углавен кодекс от ръководителите на гръцкото издание, заяви Анадолската организация.

Турските медии оповестиха през вчерашния ден, че Ердоган е внесъл посредством юриста си тъжба срещу "Димократия ", в която упреква притежателя и няколко представители на висшето управление на вестника в засегнатост на президента, което е наказуемо действие съгласно турското законодателство.

В жалбата се показва, че обидните квалификации в обявата свидетелстват за морално проваляне, а фактът, че те бяха посрещнати с безмълвие от гръцката общност е знак, че това морално проваляне не е лимитирано само до някои маргинални кръгове. Според текста оповестените от "Димократия " обиди и псувни са ориентирани освен против личността на президента, само че и против ползите на турския народ, които президентът уверено преследва в Източното Средиземноморие и Егейско море.

В. "Димократия " разгласява в петък материал, в чието заглавие предложи на турски език на Ердоган "да върви на майната си ". Обидата беше преведена и на британски език /f**k off/, припомня "Катимерини ".

Гръцкото държавно управление осъди оскърбителния език в обявата, като съобщи, че той опонира на полезностите на гръцкия народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР