Анкара. В контролирания от въоръжената опозиция сирийски град Азаз, наброяващата

...
Анкара. В контролирания от въоръжената опозиция сирийски град Азаз, наброяващата
Коментари Харесай

Yeni Safak: „Свободната сирийска армия“ се готви за бой със сирийските кюрди на изток от Ефрат

Анкара. В следения от въоръжената съпротива сирийски град Азаз, наброяващата минимум 6500 души „ Бригада Хамза “ от „ Свободната сирийска войска “ (ССА) организира маневри и образователни стрелби за допустима интервенция против терористите от „ Работническата партия на Кюрдистан “ (ПКК) на изток от Ефрат, отпред с Турция, написа онлайн изданието на консервативния всекидневник Yeni Safak.
Командирът от ССА Сейф Абу Бакър оцени обстановката по този начин: „ Приготвяме се за нахлуване на изток от Ефрат с всичките си сили. Като ССА, нашата цел е да освободим жителите на изток от Ефрат от тероризма “.
Като отбелязва, че ПКК/ОНС (сирийските кюрдски „ Отряди за национална самозащита “) репресират локалните и ограбват домовете им в регионите, които окупират, Абу Бакър споделя: „ Политически и военно ще почистим и тези региони с поддръжката на Турция “.
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган към този момент на няколко пъти дава индикации за готвеща се интервенция против кюрдите на изток от огромната река, като предишния месец той направи „ последно предизвестие “ към тези, които заплашват южната граница на Турция със Сирия, отбелязва вестникът.
„ Йени Шафак “ напомня, че турската войска, подкрепяна от ССА, освободи огромна територия в Северозападна Сирия от другите терористични групировки по време на интервенцията „ Щита на Ефрат “ през 2016 година, а с интервенция „ Маслинова клонка “ нанесе тежък удар на ОНС/ПКК и джихадистите от Ислямска страна, когато освободиха сирийския регион Африн при започване на 2018 година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР