Анкара уважава решението на гръцки съд да не предава на

...
Анкара уважава решението на гръцки съд да не предава на
Коментари Харесай

Турция към Гърция: Уважаваме решението на вашия съд, но ни предайте избягалите военни

Анкара почита решението на гръцки съд да не предава на Турция избягали участници в опита за боен прелом, само че все пак счита за нужна екстрадицията, бТВ. Това съобщи през днешния ден турският министър председател Бинали Йълдъръм на конференция в Атина с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас, представен от ТАСС.

Турция желае осемте военнослужещи да бъдат екстрадирани, с цел да ги съди за шест действия, включително за опит за ликвидиране на президента на страната, за опит за събаряне на държавното управление и за опит за промяна на конституционния ред. 

„ Уважаваме решенията на правосъдните управляващи на Гърция. Да, правосъдната и политическата власт са разграничени, само че Турция в действителност претърпя доста тежки времена. Искаме да ни бъдат предадени тези пучисти и не желаем те да навредят на връзките сред нашите страни ”, уточни Йълдъръм.

Гръцката правосъдна система се произнесе по този въпрос и това решение би трябвало да бъде зачитано напълно, съобщи Ципрас по време на същата пресконфенреция.

Решенията на магистратите в Гърция разгневиха публична Турция. Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи неотдавна, че сходно решение на гръцките управляващи свидетелства за това, че са застанали " на страната на пучистите ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР