Анкара. Турският статистически институт съобщи, че в периода януари-март 2018

...
Анкара. Турският статистически институт съобщи, че в периода януари-март 2018
Коментари Харесай

Hurriyet: Разходите на вътрешните туристи в Турция са нараснали с близо 25 процентаю

Анкара. Турският статистически институт заяви, че в интервала януари-март 2018 година разноските на вътрешните туристи - в това число тези за самостоятелни и пакетни пътувания - възлизат на 1,65 милиарда $. В съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато стойностите са възлизали на към 1,36 милиарда $, нарастването е от 24,9%, отбелязва турският вестник Hurriyet .
Според оповестените данни, 94.2% от вътрешните разноски за туризъм през това тримесечие са самостоятелни, до момента в който единствено 5,8% съставляват разноски от туристически пакети, предава Радио " Фокус " в рубриката " Балкански туристически часовник ".
По данни на Централната банка на Турция съществена роля за цифрите играе валутния курс на лирата по отношение на щатския $, който от първото тримесечие на годината до началото на август доближи рекордно ниско равнище.
В обсъждания интервал вътрешните туристи са осъществили 112,8 милиона нощувки и са похарчили приблизително по 107 $ на пътешестване, сочат данните от Турския статистически институт. По същото време пътувания в страната са подхванали 11,9 милиона турци. Броят на пътуванията с една или повече от една нощувка е бил към 15,5 милиона, при годишен скок от 22.3%.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР