Анкара. Турската управляваща Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) ще

...
Анкара. Турската управляваща Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) ще
Коментари Харесай

Yeni Safak: Турската управляваща „Партия на справедливостта и развитието“ провежда 6-ия си редовен конгрес

Анкара. Турската ръководеща „ Партия на справедливостта и развиването “ (ПСР) ще организира 6-ия си постоянен конгрес в събота в Анкара, написа електронното издание на вестник Yeni Safak .
Изданието написа, че партията ще промени вътрешните си правила в сходство с новата президентска система в Турция. Според тях, членовете на президентския кабинет ще влязат в състава на Централния ръб за осъществяване и решения (ЦБИР), който ще има пълномощия да разформирова локални организации на партията.
Общо 1457 делегати ще гласоподават за нов ЦБИР, формиран от 50 члена.
Говорителят на ПСР Махир Юнал по-рано съобщи, че минимум половината членове на ЦБИР ще бъдат изменени на 6-ия конгрес.
На конгреса са поканени 52 държавни глави, както и високопоставени представители на задгранични дипломатически задачи.
ПСР организира сходни мероприятия един път на всеки три години. Последният беше през септември 2015 година.
През май 2017 година ПСР организира ексклузивен конгрес след историческото утвърждение на редица конституционни промени през април. В хода на мероприятието президентът Реджеп Таийп Ердоган бе избран отново като ръководител на партията.
„ Йени Шафак “ напомня, че след основаването на партията през 2001 година, ПСР завоюва две трети от местата в Народното събрание на изборите през ноември 2002 година, с което стана първата партия, която завоюва болшинство от повече от 10 години. Докато беше министър председател, Ердоган изведе ПСР до победи на парламентарните избори през 2007 и 2011 година, всякога с по-голям дял от гласовете. Фракцията се показа добре и на локалните избори през 2004, 2009 и 2014 година, като си обезпечи 18 от 30 кметски поста в по-големите градове.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР