Анкара. След изтичането на изборния ден властите в Турция вдигнаха

...
Анкара. След изтичането на изборния ден властите в Турция вдигнаха
Коментари Харесай

Hurriyet: Реджеп Тайип Ердоган и Партията на справедливостта и развитието водят на изборите в Турция при обработени 35,2% от бюлетините

Анкара. След приключването на изборния ден управляващите в Турция подвигнаха рестриктивните мерки за оповестяване на резултатите след парламентарните и президентски избори в страната. Турският всекидневник Hurriyet разгласява данните при обработени 35,2% от бюлетините, съгласно които на президентските избори води досегашният държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, а неговата Партия на справедливостта и развиването печели най-вече гласове за Народното събрание.
На президентските избори води Ердоган с 56,9,2%. На второ място е претендентът на Републиканската национална партия Мухарем Индже с 28,4%, на трето е Мерал Акшенер от „ Добрата партия “ със 7,5% от гласовете, Селахатин Демирташ от Демократическата партия на народите с 6,2% от гласовете е на четвърто място.
Сред партиите на парламентарните избори води ПСР с 48,4%, на второ място е Републиканската национална партия с 18,3%, Партията на националното деяние е на трето място с 12,5% от гласовете. „ Добрата партия “ е на идващото място с 9,1% от гласовете, а на пето е Демократическата партия със 8,6%.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР