Анкара. САЩ не са в позиция да се откажат от

...
Анкара. САЩ не са в позиция да се откажат от
Коментари Харесай

Daily Sabah : САЩ не са в позиция да се откажат от партньорството си с Турция

Анкара. Съединени американски щати не са в позиция да се откажат от партньорството си с Турция във връзка с антитерористичната интервенция на страната в Североизточна Сирия, съобщи заместник-председателят на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) Махир Юнал, представен от турското англоезично издание Daily Sabah .
" Когато преглеждаме връзките сред Съединени американски щати и Турция, виждаме, че Съединени американски щати не са в положение да се откажат от Турция ", сподели Юнал и добави, че силата и решителността на Турция вършат страната незаместим сътрудник в района.
Политикът акцентира, че в Турция има над 81% социална поддръжка за интервенция „ Извор на мира “, добавяйки, че страната сполучливо освободи Тел Абаяд и Рас ал Айн от терористите, свързани с ПКК в границите на 16 часа, без да навреди на цивилни в района, до момента в който Съединени американски щати безсистемно бомбардираха Рака в продължение на повече от месец, с цел да я прочистят от „ Ислямска страна “.
Според него “настоящата позиция на Съединени американски щати е извънредно неразбираема, защото е мъчно да се разбере какво се пробва да реализира американската администрация “.
" От една страна, Тръмп минава през развой на импийчмент на фона на спор, обвързван с Украйна и Русия, до момента в който въпреки това е позицията на Камарата на представителите и изказванията на някои сенатори, които си опонират ", сподели Юнал.
Той означи, че необикновеният метод на Тръмп към политиката се трансформира в новата норма.
" Много неща могат да се кажат за Тръмп, само че аз споделям, че Тръмп не е анормален. Той е новият естествен ", сподели Юнал и добави, че държанието на американския президент се е трансформирало в новата норма на фона на колапса на интернационалната система и дисфункционалните интернационалните организации, в това число Европейски съюз, НАТО и Организацията на обединените народи, нито една от които сега не извършва това, за което е основана “, изяснява Юнал.
" Тръмп се интересува от резултатите, а не от същността и качеството на нещата, които прави ", сподели Юнал и добави: " Това имам поради под новата норма. "
Юнал уточни, че Германия, Англия и Франция се пробват да открият контакт с президента Реджеп Тайип Ердоган, с цел да станат част от процеса в района, защото те са останали отвън границите на процеса.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР