Анкара работи усилено за удължаване на зърнената сделка. Това заяви

...
Анкара работи усилено за удължаване на зърнената сделка. Това заяви
Коментари Харесай

Турция иска удължаване на сделката за износ на зърно от Украйна

Анкара работи интензивно за удължение на зърнената договорка. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от " Ройтерс ".

Черноморската самодейност за зърно, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, разреши Украйна да изнася зърно от три свои пристанища на Черно море.

Споразумението беше удължено през ноември и ще изтече на 18 март, в случай че не бъде контрактувано ново удължение.

" Работим интензивно за гладкото използване и по-нататъшното продължение на черноморската договорка за зърно ", уточни Чавушоглу по време на Конференцията на Организация на обединените нации за най-слабо развитите страни, която се организира в Доха, Катар.

Той добави, че е разискал напъните за удължение на зърнената договорка с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В сряда Русия предизвести, че ще се съгласи на удължение на съглашението единствено в случай че бъдат взети под внимание ползите на нейните лични аграрни производители.

Според Москва страните, наложили ѝ наказания, не вършат задоволително, с цел да облекчат рестриктивните мерки върху износа на Русия, по-конкретно този на торове.

Въпреки че селскостопанският бранш на Русия не попада категорично под удара на западните наказания, Москва твърди, че наказателните ограничения засягат заплащанията, доставките и застраховките и затова са " спънка " за износа ѝ на зърно и торове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР