Анкара. Президентите на Иран и Турция Хасан Роухани и Реджеп

...
Анкара. Президентите на Иран и Турция Хасан Роухани и Реджеп
Коментари Харесай

ТАСС: Президентите на Иран и Турция се срещнаха преди тристранната среща на върха

Анкара. Президентите на Иран и Турция Хасан Роухани и Реджеп Тайип Ердоган организираха двустранни договаряния в Анкара преди срещата на върха за Сирия. Това беше обявено в понеделник на формалния уеб страница на иранския президент, представен от TACC .
" По време на диалозите президентите на двете страни нарекоха връзките сред Техеран и Анкара постоянни, другарски и разширяващи се. Освен това акцентираха нуждата от усилване и развиване на съдействието във всички области ", се споделя в изказването.
„ Моделът на тристранното съдействие сред Иран, Турция и Русия за гарантиране на сигурността в Близкия изток е от изгода за района “, сподели Роухани. Той добави, че " постоянното действие на водните направления в Персийския и Оманския залив, както и в Ормузкия пролив е от изключително значение за Техеран, който е задължен да подсигурява тяхната сигурност ".
Ердоган от своя страна означи " неефективността на американските наказания против Иран ". " Поддържането на нуклеарна договорка е от решаващо значение за триумфа на разговора и дипломацията ", сподели той по време на диалозите.
На 16 септември Анкара е хазаин на тристранна среща на върха за Сирия, в границите на която ще се водят договаряния сред президентите на Русия, Турция и Иран, напомня ТАСС.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР