Анкара. Президентът на Иран Хасан Роухани е изпратил свой представител

...
Анкара. Президентът на Иран Хасан Роухани е изпратил свой представител
Коментари Харесай

Hurryiet : Пратеник на иранския президент се е срещнал с Мевлют Чавушоглу

Анкара. Президентът на Иран Хасан Роухани е изпратил собствен представител в Турция за осъществяване на договаряния към американския напън върху Анкара за присъединение към глобите против Техеран, написа електронното издание на вестник Hurryiet .
Специалният представител на иранския държавен глава Махмуд Ваизи се е срещнал с турския външен министър Мевлют Чавушоглу на 9 август. „ Обсъдихме редица въпроси от общия дневен ред на Турция-Иран с Махмуд Ваези, шеф на кабинета на иранския президент “, написа Чавушоглу в „ Туитър “.
Посещението се случва в миг, когато Съединени американски щати упражняват напън върху Анкара да се причисли към следващия кръг наказания против Техеран, отбелязва вестникът.
Първият турски посланик неколкократно отхвърли опцията Анкара да се включи към ограничаващите ограничения на Съединени американски щати, като настоя, че Турция се преценява само с интернационалните съглашения, напомня „ Хюриет “.
Турският министър на енергетиката Фатих Дюнмез пък съобщи, че страната ще продължи да купува газ в сходство с дълготрайната договорка с Техеран и добави, че възнамерява диалози във Вашингтон, на които може да бъде реализирано позволение на казуса.
Изданието отбелязва, че Турция е подвластна от импорт за съвсем всичките си енергийни потребности и Иран е основен снабдител на природен газ и нефт. По думите на енергийния министър, американските наказания против Иран са едностранни. „ Ние приехме глобите против Иран на Организация на обединените нации в предишното. Дори и Европейският съюз е извънредно нервиран от днешната обстановка. Ние реализираме законна търговия, която е от изключителна значимост във връзка с сигурността на доставките “, означи той.
„ Хюриет “ написа, че делегация от турското Министерство на финансите е провела среща с американските си сътрудници във Вашингтон на 8 август.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР