Анкара преговаря с Volkswagen, за да убеди компанията да предпочете

...
Анкара преговаря с Volkswagen, за да убеди компанията да предпочете
Коментари Харесай

Турция с медийна офанзива за привличане на новия завод на Volkswagen

Анкара договаря с Volkswagen, с цел да убеди компанията да избра Турция пред България за новия си цех за Източна Европа, написа вестник " Сабах ", представен от БГНЕС.
Наближава момента, в който немският авто колос ще разгласи къде ще е новата поточна линия. А Турция и България се отличават като двата съществени претендента за инвестицията на германците.
Volkswagen разгласи наскоро, че моделите " Шкода Карок " и " Сеат Атека " ще бъдат създавани в нов цех в Източна Европа.
В изявление за " Зюдойче цайтунг " шефът на Президентската работа за вложения в Турция Арда Ермут изяснява за какво неговата страна е за предпочитане. Според Ермут, Турция има преимущество в това, че разполага с създадена автомобилна промишленост, което допуска съществуването на подготвени хора. Освен това Турция е пред България във връзка с логистиката, размера на пазара и опцията за експорт в прилежащи страни, счита Ермут.
Турция се пробва да популяризира пред германците някогашна индустриална площадка край Измир, употребена до 2001 година от Opel, която е обвързвана с железопътната инфраструктура на страната.
" Ние предлагаме неповторима композиция от опит в автомобилостроенето, пристанище, летище и железопътна връзка. Намираме се в отлична позиция, както в Турция, по този начин и на Балканите, във връзка с логистика, работна ръка и доставки ", споделя Абдулвахап Олгюн от локалната комерсиална камара.
Предишният опит за определяне на автопроизводство край Измир приключи със закриването на фабриката на Opel. Тя стартира да създава коли през 1990 година и доближи до над 12 000 автомобила годишно произвеждане. След като Opel стартира да внася коли в Турция обаче, фабриката стана неконкурентоспособна и беше превърната в няколко склада за аварийни елементи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР