Анкара полага всички усилия за развитие на сътрудничеството с тюркоезичните

...
Анкара полага всички усилия за развитие на сътрудничеството с тюркоезичните
Коментари Харесай

Ердоган: Чакаме туркменски газ през Каспийско море

Анкара поставя всички старания за развиване на съдействието с тюркоезичните страни, най-много с Туркменистан и Азербайджан за доставките на газ, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган на брифинг в Анкара, преди да отлети за Туркменистан.

Турският държавен глава съобщи, че възнамерява да разиска районните и интернационалните процеси със своите туркменски и азербайджански сътрудници в туристическата зона " Аваза ".

Турският водач съобщи, че една от предпочитаните области на разговора с Баку и Ашхабад е енергийният бранш. " Надявам се, че туркменският газ скоро ще стартира да постъпва в Турция през Каспийско море ", сподели Ердоган.

Турският държавен глава напомни, че преди този момент е обсъждал тематиката с президента на Туркменистан, който е показал огромен интерес към плана.

Според него тематиките за превоза и търговията също са в дневния ред на тристранните диалози в Туркменистан.

" Планираме да подпишем разнообразни документи, ориентирани към подсилване на правната рамка на междудържавното съдействие сред Турция, Азербайджан и Туркменистан. Основната ни цел е да допринесем за просперитета и сигурността освен на трите страни, само че и на района като цяло ”, сподели турският водач.

Запитан за периодите на наземната антитерористична интервенция на турските въоръжени сили от Сирия, президентът Ердоган съобщи: " Сроковете на сходни стъпки не се разкриват, само че задачите са известни "./БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР