Анкара/Париж. В петък, 5 януари, държавният глава на Турция Реджеп

...
Анкара/Париж. В петък, 5 януари, държавният глава на Турция Реджеп
Коментари Харесай

Anadolu Agency: Държаният глава на Турция пристига на официално посещение във Франция

Анкара/Париж. В петък, 5 януари, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се насочва на публично посещаване във френската столица, което – според думите му, би трябвало да способства за възстановяване на двустранните връзки сред Париж и Анкара, предава Anadolu Agency .
Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи в четвъртък, че идното му посещаване във Франция ще усъвършенства двустранните връзки.
В изявление за френския ефирен оператор LCI преди еднодневната си аудиенция в Париж Ердоган съобщи, че Турция и Франция ще „ подхващат значими стъпки " във връзка с стопанската система и политиката.
„ Предстои Франция и Турция да подхващат доста значими стъпки - политически, стратегически и стопански ", акцентира турският президент. Ердоган, който би трябвало да се срещне с френския си сътрудник, означи, че връзките му с Макрон са имали „ добър старт “.
„ Ще направя първото си посещаване в Европа [за 2018 г.], с цел да се срещна с моя другар Еманюел Макрон ", обърна внимание турският държавен глава.
Двамата водачи към този момент организираха диалози в границите на интернационалните срещи на върха, само че в петък ще се състои първото публично посещаване на Ердоган в Париж след избирането на Макрон за президент на Франция. Очаква се в Елисейския замък двамата държавни глави да обсъдят редица въпроси като спора в Сирия, решението на американския президент Доналд Тръмп за статута на Ерусалим, връзките сред Турция и Европейския съюз, а също и тематики от двустранните връзки сред Париж и Анкара.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР