Анкара освободи пастор БрънсънАудиозапис на разпит, мъчения и момента на

...
Анкара освободи пастор БрънсънАудиозапис на разпит, мъчения и момента на
Коментари Харесай

Смарт часовник разкрил убийството на Хашоги

Анкара освободи свещеник Брънсън


Аудиозапис на разпит, мъчения и момента на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в консулството на Рияд в Истанбул е станал притежание на турските служби, твърди в. “Сабах ”. От 2 октомври Хашоги е в неопределеност, откакто влезнал за документи в дипломатическата задача, което докара до интернационален напън над Саудитска Арабия да разкрие случилото се с него. Преди визитата в консулството критикът на Рияд оставил телефона си “Епъл ” на годеницата си извън и пуснал запис през смарт часовника си. Аудиото било автоматизирано качено на заоблачен сървър, откъдето стигнало до турските проверяващи.

Според Би Би Си в реакция на хипотетичното ликвидиране Вашингтон и Лондон готвят протест на капиталов конгрес в Рияд на 23-25 октомври, чийто хазаин ще бъде престолонаследникът принц Мохамед бин Салман. Въпреки това в събота US водачът Доналд Тръмп съобщи, че “САЩ биха се санкционирали сами ”, в случай че прекратят оръжейна договорка със Саудитска Арабия на стойност $110 милиарда, даже в случай че бъде потвърдено, че саудитци са умъртвили сънародника си в консулството. Очаква се позицията на президента да бъде подложена на рецензии в Конгреса.

По-късно Тръмп одобри в Белия дом освободения от Турция американски свещеник Андрю Брънсън и разгласи стопляне на връзките с Анкара, само че без да дава заричане за събаряне на глобите над страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР