Анкара не вижда проблем в участието на сирийските кюрди в

...
Анкара не вижда проблем в участието на сирийските кюрди в
Коментари Харесай

Турция не е против кюрдите да се присъединят към местната власт в Северна Сирия

Анкара не вижда проблем в присъединяване на сирийските кюрди в локалното ръководство в Северна Сирия в региони, където това е целесъобразно. Това съобщи в сряда турският външен министър Мевлют Чавушоглу пред " Анадолу ".

" Управлението в зоната за сигурност (в Северна Сирия) ще се реализира от локалното население. Къде има повече араби от араби . В региони, където живеят доста наши братя от кюрдски генезис, те ще бъдат в управлението . В тази връзка нямаме възражения. Основното е, че всички терористи напущат района ", изяснява той.

Чавушоглу акцентира, че с използването на споразуменията за зоната на сигурност " интервалът на демографското инженерство в района ще завърши ", т.е. изкуствена смяна в първичния културен и етнически баланс.

" Повече от 80% от популацията са араби, има християни, други групи . Онези, които са повече в съответна област, ще управляват района ", изяснява Чавушоглу. Той добавя, че сходен метод " ще донесе огромна изгода на Сирия и нейното бъдеще ".

Завършването на интервенцията " Източник на мир " не значи, че Турция изцяло ще се отдръпна от Сирия, Анкара ще продължи да пази статуквото в района , добави Чавушоглу.
 След 6-часови договаряния Путин и Ердоган договориха зона за сигурност в Северна Сирия
След 6-часови договаряния Путин и Ердоган договориха зона за сигурност в Северна Сирия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган и съветският водач Владимир Путин организираха среща, която продължи 6 часа

" В сходство с нашите съглашения със Съединени американски щати и Русия и откакто получихме съответните гаранции, завършихме интервенция Източник на мир. Но това не значи, че напущаме, ние поддържаме наличието си . И това се отбелязва в споразуменията с Руската федерация и Съединени американски щати ", Анкара ще продължи да " прочиства терористите, в случай че те останат в зоната на интервенция ".

Чавушоглу отбелязва, че по-нататъшната работа ще се концентрира върху основаването на условия за завръщането на бежанците в Северна Сирия . Необходимо е " изцяло да се почисти територията на убежища на терористи , скривалища и клопки с мини ".

Според Чавушоглу, Турция ще работи дружно със " Сирийската национална войска " (части на сирийската въоръжена опозиция), с турския отдел за изключителни обстановки, с Червения полумесец.

" И Русия, и Съединените щати признаха загрижеността ни по отношение на обстановката в Северна Сирия и законността на интервенцията Източник на мир. Турция се контракти да позволи въпроса със зоната за сигурност с две международни сили ", съобщи Чавушоглу.

Той добави, че сега " е получил писмени вести от Съединени американски щати за изтеглянето на кюрдските обединения " от зоната на деяние сред градовете Тел Абяд и Рас ал Айн.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, съгласно министъра, " също устно удостовери това " по време на телефонен диалог.
 Турция приключва интервенцията си в Сирия
Турция приключва интервенцията си в Сирия

Изтеглянето на кюрдските отряди е приключило
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР