Анкара не е изпълнила няколко ключови задължения в рамките на

...
Анкара не е изпълнила няколко ключови задължения в рамките на
Коментари Харесай

Лавров: Турция не е изпълнила някои ключови задължения за Идлиб

Анкара не е изпълнила няколко основни отговорности в границите на уговорките по договореностите с Москва за нормализиране на ситуацията в сирийската провинция Идлиб. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на среща с редакцията на в. " Росийская газета ", съобщи ТАСС.

" За страдание на този стадий турската страна не можа да извърши няколко основни отговорности, ориентирани да разрешат казуса на Идлиб радикално. Първото е да се разграничи въоръжената съпротива, която си сътрудничи с турците и е подготвена за разговор с държавното управление в границите на един политическия развой, от терористите на групировката Джебхат ан Нусра, преобразувана в Хаят Тахрир аш Шам ", сподели Лавров.

" Вторият аспект, обвързван с рисковете и заканите, произлизащи от зоната за деескалация в Идлиб, е напредването от там на стотици бойци, в това число членове на Ан Нусра и Хаят Тахрир аш Шам, към Либия, с цел да вземат участие в провеждането на военни дейности в тази страна ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР