Анкара критикува остро изявлението на Съвета на ЕС, който изрази

...
Анкара критикува остро изявлението на Съвета на ЕС, който изрази
Коментари Харесай

Анкара критикува позицията на ЕС за сондажите на Турция в Средиземноморието

Анкара подлага на критика остро изказването на Съвета на Европейски Съюз, който изрази безпокойствие от осъществяваните сондажи на Турция в Източното Средиземноморие, заяви Анадолската организация.

Съветът на Европейски Съюз изиска през вчерашния ден от Европейска комисия да предложи ограничения във връзка с Турция поради турските сондажи край Кипър, предава Българска телеграфна агенция.

В изказване на министерството на външните работи на Турция се споделя, че изказването на Съвета на Европейски Съюз е било направено по " привързан метод " и не е реалистично.

Тези изводи на Съвета на Европейски Съюз демонстрират какъв брой надалеч е Европейски Съюз от това да разбере стъпките, предприемани от Турция макар изискванията, в които е сложена, и провокациите, пред които е изправена, се споделя в изказването на турското външнополитическо ведомство.

Също по този начин с приемането на кипърската гръцка администрация за член на Европейски Съюз съюзът " подкопава " връзките сред Турция и Европейски Съюз, свързани с напъните за разрешаване на кипърския въпрос, е посочено в текста.

Сегашната позиция на Европейски Съюз в действителност е основана на несправедливите изказвания на Гърция и на кипърските гърци, отнасящи се до Егейско море и Източното Средиземноморие, които целят да " узурпират " правата на Турция и на Севернокипърската турска република (СКТР, приета единствено от Анкара - бел. ред.), която е съсобственик на Република Кипър. Ние изцяло отхвърляме тези изказвания, добави министерството на външните работи на Турция.

Онези, които подхващат стъпки против законните права и ползи на Турция и СКТР в Източното Средиземноморие и пренебрегват наличието на Турция в района, в никакъв случай няма да реализират задачите си, се споделя още в текста.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който нощес приказва пред локална асоциация в Истанбул, за следващ път посочи, че Турция дава обещание да пази правата на кипърските турци в Източното Средиземноморие, осведоми Анадолската организация. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР