Анкара и Вашингтон трябва да развият двустранно сътрудничество и взаимодействие

...
Анкара и Вашингтон трябва да развият двустранно сътрудничество и взаимодействие
Коментари Харесай

САЩ: Трябва да обединим сили с Турция срещу Русия

Анкара и Вашингтон би трябвало да развият двустранно съдействие и взаимоотношение в границите на НАТО, с цел да се опълчват на Русия.

Това съобщи главнокомандващият на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа военачалник от Военновъздушните сили (ВВС) на Съединени американски щати Тод Уолтърс, който също по този начин управлява европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, цитира думите му съветският вестник "Независимая газета ".

,,Ролята на Турция в противодействието на Русия е централна ", е подчертал военният началник в документално изказване по време на чуванията в Комисията по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати, осведоми "Фокус ".

,,И двете страни считат Черноморския район за своя естествена зона на въздействие, те не престават да се конфронтират в Либия и са в директен спор в сирийския Идлиб. В дълготраен интерес както на Съединени американски щати, по този начин и на Турция се крие продължаването на взаимната работа за насърчаване на съдействие против Русия, както на двустранна основа, по този начин и посредством НАТО ", добави още той.

Сериозни проблеми в руско-турските връзки се появиха след изострянето в сирийската провинция Идлиб, която е в ръцете на протурски бойци. Сирийската държавна войска възобнови настъплението наоколо до турски наблюдателни пунктове, което докара до жертви измежду турските военни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР