Анкара и Москва ще работят съвместно за изграждането на хъб

...
Анкара и Москва ще работят съвместно за изграждането на хъб
Коментари Харесай

Ердоган хареса предложението на Путин за газов хъб в Турция

Анкара и Москва ще работят взаимно за построяването на хъб за природен газ в региона на Тракия в Турция. Това разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

За подобен разпределителен център, несъмнено, Тракия се преглежда като най-важното място, посочи Ердоган през днешния ден, имайки поради район в Северозападна Турция, покрай гръцката граница.

" Заедно Путин разпоредихме нашето министерство на енергетиката и естествените запаси и съответната институция от съветска страна да работят дружно. Те ще свършат тази работа там ", означи той в президентския аероплан на връщане от визитата си в Казахстан.

" Надяваме се да създадем този разпределителен център на най-подходящото място. Имаме народен разпределителен център, само че несъмнено в този момент това ще бъде интернационален разпределителен център ", уточни още Ердоган.
 Путин предложи на Ердоган проекта си за газов хъб в Турция
Путин предложи на Ердоган проекта си за газов хъб в Турция

Анкара се оказала най-надеждният сътрудник на Москва

В коридорите на срещата на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин съобщи на турския си сътрудник, че за доставка на газ до Европейския съюз и предложи там.

Путин изключи " политизирането " на въпроса и означи, че построяването на хъб в Турция ще разреши, наред с други неща, контролиране на цените и продажбата на газ на рационални цени.
 След повредата на
След повредата на " Северен поток ": Русия предлага да доставя газ на Европа през Турция

Има опция за доставки и през една от линиите на " Северен поток " 2

Относно продължаващата руско-украинска война Ердоган добави, че посредничеството на Анкара сред двете страни продължава.

Що се отнася до посредничеството на Турция, доверието, което Русия и някои други страни имат в Турция, остава същото, акцентира той и добави: " Продължаващото доверие в Турция ни радва ".

Турция е в стеснен контакт както с Русия, по този начин и с Украйна от началото на войната. Ердоган неведнъж е подчертавал желанието си да събере Путин и украинския президент Володимир Зеленски на масата за договаряния в Турция за преустановяване на спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР