Анкара е готова да купи не една, а две руски

...
Анкара е готова да купи не една, а две руски
Коментари Харесай

"Та Неа": Турция готова да купи не една, а две С-400

Анкара е подготвена да купи не една, а две съветски системи за противовъздушна защита С-400, незачитайки предизвестията на НАТО и Съединени американски щати за евентуално оръжейно ембарго върху Турция. Това разяснява в. " Та Неа ". Износителят " Рособоронекспорт: разгласи, че суперсистемата за противовъздушна и противоракетна защита ще бъде доставена на Турция през първата половина на 2019 година

Покупката също по този начин провокира нараснала угриженост в Обединеното кралство, защото обсегът на С-400, в случай че и когато те са конфигурирани в Турция, може да доближи английските бази в Кипър.
Общата цена на С-400 се прави оценка на 2,5 милиарда $.

Споразумението планува образование на турски военни офицери при потреблението на С-400, а съветските военни съветници ще бъдат на място в Турция за нескончаем интервал от време, с цел да следят действието на системите.

Съединените щати показаха раздразнението си от обстоятелството, че Турция като член на НАТО Турция възнамерява да купи съветска противовъздушна и противоракетна система, защото счита, че тя може да заплаши сигурността на някои американски оръжейни системи, употребявани от Анкара, в това число F- 35 изтребител, който Анкара желае да купи.

Турция чака да получи първата партида С-400 преди края на 2019 година В отговор Съединени американски щати даже заплашиха да блокират продажбата на F-35.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР