Анкара. Детайли от меморандума за стабилизация на ситуацията в сирийската

...
Анкара. Детайли от меморандума за стабилизация на ситуацията в сирийската
Коментари Харесай

Yeni Safak: Разкриха детайли от руско-турското споразумение за Идлиб

Анкара. Детайли от меморандума за стабилизация на обстановката в сирийската провинция Идлиб, подписан от Турция и Русия в черноморския курорт Сочи, се появиха на бял свят. Споразумението съдържа 10 точки и в него се отбелязва, че провинцията ще бъде демилитаризирана зона на деескалация, в която ще патрулират въоръжените сили на Турция и Русия, написа електронното издание на вестник Yeni Safak .
Разположен наоколо до турската граница, Идлиб има население от повече от три милиона сирийци, доста от които избягаха от други градове по време на офанзивите на сирийските държавни сили, отбелязва изданието.
Миналия месец, продължава вестникът, Дамаск анонсира, че ще стартира огромна атака в региона, който от дълго време е следен от разнообразни въоръжени опозиционни групировки.

Споразумението сред Турция и Русия

На двустранната среща сред президентите на Турция и Русия Реджеп Таийп Ердоган и Владимир Путин бе реализирано стабилизационното съглашение, което накара милиони мирни жители да си отдъхнат, разяснява „ Йени Шафак “.
Договорът сред Турция и Русия може да се дефинира като пробив, както го прави вестникът, откакто на тристранната среща с Иран не бе реализирана договорка за помирение.
Изданието се свърза за коментар с съветския боен и политически специалист Денис Коркодинов, който съобщи, че съглашението от Сочи подсигурява, че радикалните групировки повече няма да заплашват сирийския кротичък развой.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР