Анкара. Държавен вестник“ на Турция публикува президентски указ за създаване

...
Анкара. Държавен вестник“ на Турция публикува президентски указ за създаване
Коментари Харесай

Anadolu Agency:Турция създаде своя космическа агенция

Анкара. „ Държавен вестник “ на Турция разгласява президентски декрет за основаване на галактическа организация, оповестява осведомителната организация на Турция Anadolu Agency .

Новата институция ще извършва Националната галактическа стратегия в сходство с политиките, избрани от президента на Турция, написа в указа. Агенцията ще има финансова и административна автономност, и ще има специфичен бюджет.
Още през август министърът на промишлеността и технологията Мустафа Варанк разгласи, че до края на 2018 година в страната ще бъде основана Турска галактическа организация, както е планувано в 100-дневния проект за деяние на Турция.
Новата организация ще очертае пътя към конкурентна и характерна промишленост, сподели министърът в изказването си тогава и разясни: „ Ние сътворяваме турска галактическа организация, с цел да укрепим нашата аерокосмическа индустрия, да подобрим инфраструктурата и човешките запаси в тази област, както и да развием по-нататък нашите капацитетни благоприятни условия “.
Агенцията си слага и задания, свързани с развиване на дву- и многостранното съдействие, с определяне на интернационалните връзки.Едновременно с това се съобразяваме и с правата на Турция в Организацията на обединените народи “, е добавил министър Мустафа Варанк.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР