Анжелик Кербер демонстрира нова енергия и стартира кампанията си на

...
Анжелик Кербер демонстрира нова енергия и стартира кампанията си на
Коментари Харесай

Кербер преодоля първия кръг в Дубай

Анжелик Кербер показва нова сила и започва акцията си на шампионата по тенис в Дубай с победа с 6:2, 6:1 над чехкинята Барбора Стрицова и се класира за 2-ия кръг. Кербер, която е полуфиналистка от изданието през 2017-а година, загуби първия си сервис, само че по-късно натисна газта и приключи с безапелационна победа. 30-годишната германка, която в един миг от предходния сезон беше на върха в ранглистата, се върна като номер 10 след победа в Сидни през януари и присъединяване на полуфинал на Откритото състезание на Австралия. С днешната победа тя има 7 триумфа над противничката си от 8 срещи.

" Винаги е мъчно да играя против Барбора, само че бях пределно съсредоточена. Доволна съм, че внесох експанзия и печелех точка след точка”, разкри пред публицистите Кербер.

Поставената под номер 2 Гарбине Мугуруса (Испания) не игра в първия кръг, само че във втория също ще има елементарно затруднение. Тя ще се бори с влязлата с уайлдкарт четвъртфиналистка от 2017-а година Катрин Бейлис (САЩ). Американката в профил Елизе Мертенс с 6:3, 6:3.

" Никога не съм играла против Мугуруса до момента. Определено отивам към един нов опит в кариерата си”, съобщи Бейлис.

Австралийката Саманта Стосър не съумя да се класира за 2-и кръг тук, откакто падна от Анет Контавейт. Естонката Контавейт съумя да удържи преднината си в третия сет, откакто в началото водеше с 5:2. Тя позволи пробив и взето подаване от Стосър до 5:4, само че в последна сметка се класира с 1:6, 6:2, 6:4.

Вън Циян от Китай за 55 минути съкруши Кики Бертенс с 6:3, 6:0, до момента в който Карла Суарес Наваро (Испания) спря съветската квалификантка Соня Жук с 6:2, 6:2.

Мугуруса, която сега е трета в международната класация на WTA, играе за четвърти път в кариерата си в Дубай. През предходната седмица тя падна на финала в Доха от Петра Квитова, а в този момент ще се опита да стигне най-малко до полуфинал, което е най-хубавото й достижение от 2015-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР