Ани Салич е безспорна любимка на зрителите от дълги години.

...
Ани Салич е безспорна любимка на зрителите от дълги години.
Коментари Харесай

Ани Салич: Вече не съм кариеристка, а гледам здравето и личния си живот

Ани Салич е безспорна фаворитка на феновете от дълги години. Популярността й пристигна при започване на века, когато водеше новините по bTV – бе едно от първите лица на излъчванията още от 2000 година, а преди 11 години продължи кариерата си в конкурентната Нова тв в тандем с Ники Дойнов.

 

Личният й живот е низ от възходи и падения. За никого не е загадка, че Ани се разведе с бащата на двете си деца – сърбинът Бранко Салич. Към днешна дата тя живее с някогашния основен прокурор Сотир Цацаров и е безапелационна, че животът може да бъде прекрасен и след 50-та годишнина, стига той да бъде споделен с верния човек.

 

В идващите редове ще ви разкрием малко известни обстоятелства за Ани Салич.

 

Ето ги и тях:

Факт №1

Изпадала е в кома

Първата бременност на Ани върви напълно обикновено досега, в който взема решение да пътува стотици километри с автомобил от България до Сърбия, където са родителите на мъжа й. Още до момента в който кара, стартира да й прилошава. Роднините й я завеждат в най-близката болница, където лекарите от незабавния кабинет откриват, че коремът й е цялостен с кръв и има заплаха както за нейния живот, по този начин и за този на плода. Оперират я, а Ани изпада в кома. За благополучие, бързо излиза от това положение, само че дълго време се води сериозен пациент. Тя 6 месеца лежи прикована за болничното легло и пие по 23 хапчета дневно. Цялото й тяло е насинено, тъй като й вливат по две системи на всеки 24 часа. Чудо е, че оцелява, а синът й Лазар се ражда напълно здрав.

 

Факт №2

Откриват й образувание в гърдата

Дълго време тв звездата не се престрашава да забременее наново. Сънува кошмари и плаче на всеки рожден ден на сина си Лазар. Дъщеря й Хана идва на бял свят доста по-лесно, само че директно след раждането на Ани й откриват образувание в гърдата. Налага се още веднъж да легне под ножа. За благополучие,  всичко този път е наред и най-страшната диагноза е отхвърлена.

„ Преминала съм през какво ли не, само че в никакъв случай не съм падала духом и не съм се предавала “, твърди водещата.

 

Факт №3

Претърпява тежка интервенция поради строшен крайник

Тревогите на Ани следват една след друга. Докато още работи в bTV, журналистката пада грубо пред входа на Военна болница в столицата и си чупи неприятно единия крайник. След поредност от хирургични интервенции, лекарите събират крайника й благодарение на 7 пирона, които изваждат още веднъж на операционната маса след 6 месеца. Серията персонални проблеми обаче не съумяват да спрат говорителката, която в този момент е една от ветеранките в новинарските блокове.

 

Факт №4

Вече не е кариеристка, а гледа здравето и персоналния си живот

Като по-млада, Ани е изцяло отдадена на специалността си и постоянно подценява персоналния си живот. Докато е част от екипа на bTV, се случва да работи от понеделник до неделя, без отмора. Осъзнаването, че това би трябвало да се промени идва чак, когато си чупи крайници.

 

„ Една седмица бях в ефир с графика от понеделник до неделя. На другата заран след дежурството ми се обадиха да ме попитат дали мога да поема още една промяна, тъй като Гена си е счупила крайници.

„ Приех, макар че синът ми беше болен и не бях спала цяла нощ, заведох го на доктор и паднах пред Военна болница. Така и аз си счупих крайници и стартира смяната “, споделя водещата.

 

В този миг тя усеща, че би трябвало да смени целите си, и приема предлагането за работа в Нова тв, където счита, че ще се усеща по-спокойна.

 

Факт №5

Работила е като секретарка и преводачка

Малцина знаят, че преди да започва телевизионната си кариера, Ани работи като секретарка и преводачка. Продава и медикаменти. През май 1995 година стартира работа като кореспондент и водещ на лично публицистично предаване по Нова телевизия, наречено „ В сърцето на София “. След това става водеща на новините по Канал 3. Там работи и по политическото предаване „ Да разпръснем мъглата “. На 18 ноември 2000 година Салич става първата водеща на първите вести по bTV. Дълго време дели ефир с екранния си сътрудник Юксел Кадриев. На 20 декември 2013 година се връща в Нова тв, където води централната емисия вести и седмичното предаване „ Извън новините “, което се излъчва единствено един сезон и е спряно поради невисок рейтинг. През 2017 година получава премия за обществено значима публицистика.

 

Факт №6

Дипломира се на 50 години

Любопитен факт е, че Ани има тапия по сигурност и противопоставяне на радикализацията и тероризма от Военната академия „ Г. С. Раковски ". Тя завършва образованието си по тази компетентност на 50 години. На тържественото довеждане докрай на випуска участва президентът Румен Радев, началникът на защитата ген. Андрей Боцев и други. Иначе Салич е приключила британска езикова гимназия в родния си Благоевград, а по-късно компетентност „ Научна информация ” в Колежа по библиотечно дело в София.

 

Факт №7

Би Ти Ви се пробват да я задържат с голям финансов бонус

Новинарката стартира кариерата си в Нова тв, само че звездата й изгрява в bTV. През 2013 година се връща в Нова, а досегашните й сътрудници стартират да злословят против нея и да я назовават „ сребролюбка ". Те считат, че ги е предала за пари. „ На идващия ден, откакто си подадох молбата за овакантяване, получих предложение за предаване в праймтайма и моята 10-годишна заплата в bTV еднократно като бонус, с цел да остана. Не го направих, тъй като към този момент имах други цели ”, признавала е говорителката. По това време работата в Би Ти Ви към този момент е почнала да тежи, а натоварващите наряди – да изтощават силите й.

Твърди се, че заплатата и в Нова тв също е голяма, само че тя отхвърля.

„ Дошла съм със заплата като на моите сътрудници водещи. Аз съм експерт и имам това самочувствие, с помощта на всичко, което съм научила сама “, безапелационна е Салич.

 

Факт №8

Не може да откаже цигарите

Водещата от години води битка с непотребните килограми, а главната й диета включва месо и зеленчуци. Консумира всякаква мръвка, единствено да не е панирана. Харесва даже пушена сланина. Когато желае да почисти тлъстините стремително, изключва въглехидратите, включително картофи, ориз, захар, заобикаля и кафето. Не отхвърля чаша алено вино, не харесва бяло. Не пие корав алкохол.

 

Имало е интервали, в които Ани е била много вталена, само че и при нея се следи йо-йо резултатът – ту отслабва доста, ту си връща всичко свалено. Единственият недостатък, от който не може да се откаже, са цигарите. Ограничила ги е до 10 дневно, само че по време на тежки наряди е стигала до кутия и половина.

 

Факт №9

Изрусяват я поради Юксел Кадриев

Късата оранжева коса е най-големият опит, който Салич е правила с визията си. Кичурите й са естествено къдрави, само че постоянно ги изправя с професионални артикули. Сегашният й кестеняв цвят е резултат от смесването на няколко тона. Докато си партнира с Юксел Кадриев, стилистите си наумяват да я създадат руса, с цел да контрастира на по-мургавия

си сътрудник. Налага се да се съобрази с условията, които не дават отговор напълно на нейните показа за хубост.

 

Факт №10

Обича да върви на лов на риба

Ани бори напрежението и отрицателните страсти с лов на риба. За нея няма значение дали в действителност ще има улов, значимото е да разпуска с въдицата в ръка. През уикендите наложително отсъства от столицата. За заниманието си Салич избира поречието на Струма, всевъзможни язовири и водоеми. Когато върви на лов на риба, новинарката наложително се маже със слънцезащитен крем, тъй като има слънчева алергия – подува се и се изприщва, в случай че изгори.

Автор: Уикенд


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР