Английският вицешампион Арсенал подготвя изненадваща оферта за централния защитник на

...
Английският вицешампион Арсенал подготвя изненадваща оферта за централния защитник на
Коментари Харесай

Арсенал си постави доста амбициозна трансферна цел

Английският вицешампион Арсенал приготвя изненадваща оферта за централния бранител на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт, твърди The Athletic, който обаче прецизира, че това е доста по-вероятно да се случи през януари. По-реалистичният вид е прехвърлянето да се реализира през лятото.

Мениджърът Микел Артета беше прям в желанието си да притегли нови играчи през зимата, само че клубът е изправен пред проблеми с финансовия феърплей и може да бъде стеснен в избора си. Високите им разноски, изключително за Деклан Райс, значат, че ще би трябвало да балансират финансите си. Не би трябвало да се не помни, че Арсенал, че би трябвало и да откупи вратаря Дейвид Рая, който беше притеглен чартърен, за сумата от 27 милиона паунда идващото лято поради наложителната уговорка в контракта.

The Athletic добавя, че укрепването на отбраната остава приоритет за „ артилеристите “ през януари, само че и на други позиции също може да се търсят нови играчи. Една от тях е полузащитата, защото Томас Партей ще отсъства поради присъединяване си на Купата на Африканските народи с Гана.

Освен Де Лихт, Арсенал може да се насочи и към Нико Шлотербек от Борусия Дортмунд. Но цените и на двамата може да отсрочат възможните им прехвърляния до лятото. Лондончани също се интересуват от 17-годишния централен бранител на Аякс Йорел Хато, който беше капитан на тима си през този сезон и също взе присъединяване в мачовете на нидерландския народен тим. Хато обаче не би излязъл на ниска цена, което значи, че привличането на бранител чартърен е най-удобната алтернатива.

Arsenal ‘line up Matthijs de Ligt and Dortmund star but may have to wait until summer transfer window’
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР