Английският върховен съд (The High Court of Justice) се произнесе

...
Английският върховен съд (The High Court of Justice) се произнесе
Коментари Харесай

Английският върховен съд отхвърли иска срещу продажбата на БТК

Английският висш съд (The High Court of Justice) се произнесе през днешния ден по делото, заведено от Empreno, обвързвано с покупката на сдружението InterV Investment Sarl, което косвено има 100% от акциите на БТК.

Съдът постанови, че претенциите на Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications за повреждане на договорката са неоснователни. Съдебното решение отхвърля претенциите на Empreno и LIC Telecommunications за анулация на договорката за продажба на индиректния притежател на БТК. С това решение отпадат и последните искания, свързани с смяната на собствеността на БТК преди 2 години. Така, следващ съд, в друга пълномощия, удостоверява несъстоятелността на претенциите на Empreno към групата на БТК.

Българският съд удостовери на три инстанции (включително от Върховния касационен съд), че Empreno няма съображение да претендира прогласяването на нищожността на документите по отношение на извършената съгласувателна процедура по реда на облигационната емисия, издадена от БТК.

Люксембургски съд в средата на януари също отхвърли всички искове на LIC Telecommunications към БТК.

В средата на предишния месец беше отхвърлена следващата тъжба пред Върховния административен съд против решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което бе позволено придобиването на InterV от Вива Телеком (Люксембург) С.А.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР