Английският Тотнъм разби българския шампион Лудогорец с резултат 4:0 в

...
Английският Тотнъм разби българския шампион Лудогорец с резултат 4:0 в
Коментари Харесай

Безмилостен Тотнъм прегази Лудогорец

Английският Тотнъм разруши българския първенец Лудогорец с резултат 4:0 в четвърти дуел на двата отбора от група ''J'' на Лига Европа. Карлос Винисиус даде задатък за домакините в 15-та минута, като бразилецът беше прецизен и в 34-та минута, с цел да удвои задатъка на момчетата на Жозе Моуриньо. Третият гол, от над 40 метра, беше маркиран от Хари Уинкс, а за 4:0 беше прецизен Лукас Моура в 73-та минута, с цел да бъде завършен и крайният резултат.

Дебютните минути на срещата показаха опити на на българския отбор да изнася топката при висока преса на Тотнъм, като в няколко обстановки домакините отнемаха кълбото покрай вратата на Пламен Илиев. Въпреки това до съществени рискове не се стигна.

В 7-та минута Гарет Бейл опита шанса си от директен свободен удар, само че той профуча много над вратата на Илиев. Четири минути по-късно Бейл още веднъж стреля от свободен удар, само че след рикошет топката кацна върху горната мрежа на вратата и в ъглов удар.

Напрегнатите моменти обаче следваха един след различен пред вратата на Илиев и разумното се случи в 15-та минута. След чудесна работа на Деле Али, англичанинът откри пробива без топка на Карлос Винисиус зад не добре проведената защита на Лудогорец и самичък против българския вратар не сбърка за 1:0.

Шест минути по-късно Гарет Бейл още веднъж опита изстрел от 20 метра след хубава многоходова офанзива на " шпорите ". Ударът обаче се оказа неакуратен. Безспирните офанзиви към вратата на " орлите " продължаваха и в 27-та минута Хари Уинкс беше на сантиметри от нов гол след удар отдалеко.

В 34-та минута нещата за разградчани станаха по-лоши. След страховит пробив през центъра на Танги Ндомбеле, французинът стреля, само че ударът му беше избавен от Илиев. При добавката обаче нямаше амнистия, като Али откри Винисиус, който на празна врата нямаше по какъв начин да пропусне за 2:0.

Началото на втората част не даде нищо по-различно за момчетата в зелено. Тотнъм доминираше събитията и не позволяваше на момчетата на Генчев даже да си помислят да минат централната линия на терена.

В 57-та минута Пламен Илиев избави чист гол. След нова чудесна офанзива Мат Дохърти беше изведен зад отбраната на Лудогорец, той смъкна за Гарет Бейл, само че съвършено пласираният български пазач съумя да предотврати нов гол във вратата си.

В 63-та минута резултатът въпреки всичко стана типичен. Хари Уинкс получи топката на тъчлинията и от над 40 метра, с изцяло неочакван удар съумя да сюрпризира по доста противен метод Пламен Илиев, с цел да стане резултатът 3:0 за момчетата на Жозе Моуриньо.

В 73-та минута разгромът за разградчани стана цялостен. След неточност на Доминик Янков в центъра на терена Карлос Винисиус съумя да овладее центриране на Мат Дохърти и да откри непокрития Лукас Моура, който нямаше никакви проблеми да разстреля Пламен Илиев за 4-ти пъти довечера. Седем минути по-късно Хари Уинкс още веднъж беше оставен самичък на стрелкова позиция, само че този път не откри очертанията на вратата на Пламен Илиев.

В 84-та минута двама от дебютантите в състава на Тотнъм,Дейн Скарлет и Джак Уайт, се разминаха на косъм с дебютни попадения, след кати първият беше развенчан от Пламен Илиев, а вторият остана на косъм от страховит гол от разстояние.

До края на мача Тотнъм още веднъж пропусна да вкара пети гол, с цел да бъде непокътнато крайното 4:0. Така Тотнъм продължава да оглавява групата си с актив от 9 точки от 4 мача, до момента в който " орлите " останаха а дъното без извоювана точка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР