Английският шампион Челси се сдоби с първо ново попълнение. Сините

...
Английският шампион Челси се сдоби с първо ново попълнение. Сините
Коментари Харесай

"Челси" привлече Рос Баркли от "Евертън" за 15 млн. паунда

Английският първенец " Челси " се снабди с първо ново попълнение. Сините привлякоха полузащитника на " Евертън " Рос Баркли. 24-годишният футболист минава на " Стамфорд бридж " против 15 милиона паунда. Договорът на британския национал е за пет години и половина.

Баркли беше пред трансфер в " Челси " още през лятото. Сините предложиха 30 милиона паунда, а " Евертън " одобри офертата. Полузащитникът обаче отхвърли да премине медицински прегледи, защото лекуваше травма. Тъй като договорът му с " карамелите " изтичаше през лятото, в този момент той излезе двойно по-евтино на " Челси ".

" Много съм благополучен от този трансфер. Нямам самообладание да стартира да играя. Да получа късмет за нов старт в клуб като " Челси " е необикновено за мен ", сподели Баркли, който прекара повече от 13 години в " Евертън ". Той ще носи №8 в новия си тим.

Баркли постъпва в академията на " карамелите " на 11-годишна възраст, след което минава през всички обединения на клуба. През 2011 година той дебютира за мъжкия тим, за който изигра 179 мача във всички шампионати.

Полузащитникът не е играл формален мач от девет месеца. Той отхвърли да подпише нов контракт с " Евертън ", a през лятото получи разтежение, от което се възстановяваше до предишния месец.

" Рос е доста млад и има голям капацитет за развиване. Той е огромен гений, само че в това време е значимо да разберем, че когато привличаме даден състезател, би трябвало да бъдем търпеливи и да му помогнем да се възвърне ", сподели мениджърът на " Челси " Антонио Конте.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР