Английският селекционер Гарет Саутгейт коментира загубата на тима си с

...
Английският селекционер Гарет Саутгейт коментира загубата на тима си с
Коментари Харесай

Саутгейт: Гордея се с отбора си!

Английският селекционер Гарет Саутгейт разяснява загубата на отбора си с 1:2 след продължение от Хърватия на полуфиналите на Мондиал 2018. Бившият халф на Кристъл Палас, Астън Вила и Мидълзбро поздрави противника за триумфа и му пожела триумф на финала против Франция в неделя. Саутгейт разгласи, че огромната цел на „ трите лъва “ е постоянното присъединяване на четвъртфинали и полуфинали на огромни шампионати.

"Играхме доста добре през първото полувреме и тогава трябваше да вкараме втори гол. Дали поради неналичието на опит или поради задатъка в резултата, само че през втората част някак позволихме на Хърватия да поеме самодейността на терена. Оказахме се напрегнат и то ни се отрази. Опитът на играчите на противника си пролича. На мачове от такова равнище всички елементи са от решаващо значение. Хърватите вкараха втори гол, а ние не успяхме. Желая им триумф. Демонстрираха мощна воля и заслужиха присъединяване на финала “, проучва Саутгейт.

"Разочарованието от загубата е огромно. Всичките ми футболисти са тъжни, само че аз се гордея с тях. Постигнахме доста. Дадохме позитивни страсти на почитателите. Убеден съм, че страната ни се гордее с този тим. След като мине известно време, ще си създадем позитивни заключения от Световното състезание. Не мога да желая повече от играчите. Те израснаха доста по време на международното състезание. За да станеш сполучлив тим, би трябвало да минеш през доста трудности, а ние преодоляхме много от тях в Русия. Доказахме на себе си и на нашата страна, че можем да реализираме доста “, добави британският селекционер.

"В съпоставяне с преди две години, в този момент имаме нрав на победител. Нищо не ни подсигурява, че още веднъж ще стигнем до това ходило, само че дълготрайната ни цел е постоянно да играем четвъртфинали и полуфинали. Имаме добър жанр на игра, само че не сме съвършени. Трябва да продължим да се развиваме. Победихме някои мощни тимове, от които преди сме губили. В отбора ще бъдат интегрирани и още млади футболисти. С тяхна помощ ще станем още по-опасни за противниците си ", разкри 47-годишният експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР