Английският производител на луксозни автомобили Bentley се впуска в ново

...
Английският производител на луксозни автомобили Bentley се впуска в ново
Коментари Харесай

Bentley и Porsche станаха производители на мед

Английският производител на първокласни коли Bentley се впуска в ново премеждие - правенето на мед. В своята централа в град Крю към този момент се чува жуженето на 120 хиляди пчели, написа порталът Digitaltrends.

Кошерите са сложени в края на индустриалната площадка, а към тях са особено засадени медоносни растения. Първата годишна продукция мед се чака в края на лятото. От Bentley се надяват всеки кошер да даде 15 кг мед, който би трябвало да изпълни към 50 междинни буркана.

За благоденствието на пчелите се грижат локални пчелари с дълготраен опит. С тяхна помощ крилатите се усещат отлично и дават обещаващи признаци за богата първа годишна продукция.

От компанията не споделят за какво са решили да диверсифицират производството си точно с пчеларство. Според някои анализатори отговорът се крие в летящото „ B “, което краси капака на всеки бляскав модел с марката Bentley.

Според осведомени обаче повода е в екологичната устременост на концерна. Мениджърите непрекъснато търсят способи да усъвършенстват околната среда и да реализират неутрални въглеродни излъчвания. Популациите на пчелите са в крах, тъй че сложихме кошери, с цел да повишим биоразнообразието и да използваме тревните площи, изяснява Питър Бош.

Дали е случайност или наклонност, само че още един авто колос е в бизнеса с мед и то много обещаващо. Вече няколко години Porsche поддържа естествен резерват от 1320 дка покрай завода си в Лайпциг. Сред особено основани езера и пасища естествено съжителстват разнообразни растителни и скотски типове, измежду които и три млн. пчели. През 2017 година от Porsche добиха 400 кг мед, а през предходната година получиха 1000 кг.

Пчели роботи на Марс

Учени от НАСА създават пчели-роботи, които да изпратят на Марс. Целта е те да обхождат повърхността на планетата и да изследват процесите на нея. Роботите ще се назовават Marsbees и ще бъдат пуснати от наземен марсоход, който ще им служи като база, ще ги зарежда и ще поддържа връзката с тях. Към момента е планувано прототипите на пчелите да бъдат тествани във вакуумна стая, създаваща сходни условия с тези на Червената планета. От НАСА означиха, че тестовият интервал ще отнеме най-малко 10 години. Първоначалните резултати демонстрират, че крилата биха могли да повдигнат пчелите толкоз, че да доближат атмосферата на планетата, само че не е ясно по какъв начин ще се държат в атмосферата на Марс, която е 100 пъти по-тънка от нашата. Според други опити с прототипи, правени в Япония и в университета в Алабама, Съединени американски щати демонстрират, че рисковата конюнктура на Червената планета би могла много бързо да унищожи роботите-пчели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР