Английският новак в елита Брентфорд върна Кристиан Ериксен във футбола.

...
Английският новак в елита Брентфорд върна Кристиан Ериксен във футбола.
Коментари Харесай

Брентфорд върна Ериксен във футбола

Английският дилетант в елита Брентфорд върна Кристиан Ериксен във футбола. Датският национал подписа до края на сезона с отбора, заемащ 14-о място при дебюта си във Висшата лига. Така той получава опция още веднъж да играе единствено седем месеца, откакто получи инфаркт на Евро 2020.

Ериксен подписа с " пчеличките ", тъй като в Англия не е неразрешено футболисти да играят с вграден кардиовертер-дефибрилатор (ИКД) на сърцето. Той ще стане първият състезател във Висшата лига с сходен пейсмейкър. Ериксен тренираше с някогашния си клуб Аякс предходната седмица, с цел да се приготви за завръщане към спортния футбол.

" Нямам самообладание да стартира с отбора. Надявам се да се видя с всички вас доста скоро ", сподели Ериксен.

" Очаквам с неспокойствие да работя още веднъж с Кристиан. Измина време, откогато го водих за последно, и от този момент се случиха доста неща. Кристиан бе на 16 години по това време и се трансформира в един от най-хубавите полузащитници, играли в миналото във Висшата лига. Той завоюва и титли в Европа и се трансформира в звездата на датския народен тим ", разгласи мениджърът на Брентфорд Томас Франк. Двамата са работили в юношеските обединения на " аления динамит ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР