Английският Манчестър Юнайтед оглави класацията на 20-те най-богати футболни клубове

...
Английският Манчестър Юнайтед оглави класацията на 20-те най-богати футболни клубове
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед остава най-печелившият клуб в света

Английският " Манчестър Юнайтед " оглави класацията на 20-те най-богати футболни клубове в света за втора поредна година и за 10-и път в историята.

Класацията е на Deloitte, представена от Би Би Си. Тя се основава на паричните облаги от клубовете за сезон 2016-17. Данните сочат, че приходите на 20-те най-печеливши клуба са се нараснали с 6% за последната година до 7,9 милиарда евро, което е нов връх. 

На второ място по облаги е " Реал Мадрид ", който заемаше първата позиция 11 години, " Барселона " е трети. 

Има рекорден брой от 10 британски тима от Английската висша лига в топ 20. 

Класацията е формирана единствено по приходите, които са добити от клубовете и не взема поради техните задължения. 

В борбата за първото място тази година 1,7 млн. евро разделят " Манчестър Юнайтед " от " Реал Мадрид ". Приходите на британския клуб са се покачили с помощта на малкия екран и парите, идващи в дните на мачовете. Те са в размер от 676 млн. евро и са увеличени с 44,5 млн. евро от УЕФА, откакто " Манчестър " победи " Аякс " в Лига Европа. 

" Байерн " и " Манчестър сити " се борят за петата позиция в топ 10, оставайки на същите места както предходната година. " Арсенал ", " Пари Сен Жермен ", " Челси ", " Ливърпул " и " Ювентус " следват в листата. " Тотнъм " е 11-ти, " Лестър сити " - 14-и, " Уест Хем " - 17-и, " Саутхемптън " - 18-и и " Евертън " - 20-и. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР