Английският клубен футбол ще помни винаги настоящия сезон, след като

...
Английският клубен футбол ще помни винаги настоящия сезон, след като
Коментари Харесай

Английските клубове притискат УЕФА заради билетите в европейските финали

Английският клубен футбол ще помни постоянно сегашния сезон, откакто четири клуба доближиха до финалите в двата европейски шампионата Шампионската лига и Лига Европа. " Ливърпул ", " Тотнъм ", " Челси " и " Арсенал " обаче показаха своето неодобрение от дребния брой билети, които са отпуснати на клубовете - финалисти в конкуренциите.

За финала в Шампионската лига на 1 юни в Мадрид, в който ще спорят " Ливърпул " и " Тотнъм ", клубовете получават едвам 33 хиляди билета общо. Капацитетът на стадион " Уанда метрополитано " е 68 хиляди места. Голяма част от билетите обаче са за сътрудници на Европейската футболна централа (УЕФА).

Още по-малко са билетите за клубовете, които ще играят във финала в Лига Европа. " Арсенал " и " Челси " се изправят един против различен на 29 май в Баку, като получават едвам по 6000 билета.

" Всички в " Арсенал " сме щастливи, че достигнахме до финала на Лига Европа и всички ние с неспокойствие чакаме мача с " Челси ". Въпреки това сме извънредно разочаровани от обстоятелството, че УЕФА може да ни отпусне единствено 6000 билета за стадион с потенциал от 60000 места ", написа в известието.

" От името на нашите почитатели бихме желали да разберем какви са критериите, по които се избира мястото за осъществяване на финали, както и условията за почитателите, дали се взимат под внимание. Гледайки напред, призоваваме УЕФА да има поради материално-техническото застраховане и настояванията на последователите при избора си за провеждането на финали, защото протичащото се през този сезон е недопустимо и не трябва да се повтаря. Ще се радваме да се включим в разискванията в бъдеще, с цел да се избегне повтаряне на актуалната обстановка ", пишат още от " Арсенал ".

" Артилеристите " имат 45 хиляди притежатели на сезонни карти, които няма да могат да се възползват от тях и да гледат срещата.

Негативно към обстановката се отнесе и мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп, който прикани градовете домакини да бъдат избирани по-внимателно. " За доста хора ще бъде същинско предизвикателство да стигнат въобще до Баку ", сподели Клоп.

В общо писмо фенските организации на " Ливърпул " и " Тотнъм " се обърнаха към УЕФА и нейните сътрудници. Те оповестиха, че са ги призовали да върнат част от полагащите им се билети.

" Помолихме " Нисан ", " Плейстейшън ", " Газпром ", " Пепси ", " Сантандер ", MasterCard, " Хайнекен " и други, да оказват помощ да възстановим салдото. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР