Английският гранд Манчестър Юнайтед разгроми с 4:0 като гост представителя

...
Английският гранд Манчестър Юнайтед разгроми с 4:0 като гост представителя
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед громи навръх рождения ден на Моуриньо и дебюта на Санчес

Английският гранд Манчестър Юнайтед разгроми с 4:0 като посетител представителя на Лига 2 Йоувил Таун в дуел от четвъртия кръг на шампионата за ФА Къп и направи най-хубавия подарък на мениджъра си Жозе Моуриньо, който през днешния ден чества своя 55-и рожден ден.

Резултатът откри Маркъс Рашфорд в 41-ата минута след неточност в защитата на домакините. В 61-ата минута Андер Ерера приключи контраофанзива на Юнайтед и удвои резултата. Влезлият като запаса Джеси Лингард направи резултата типичен в края на дуела. В добавеното време името си измежду голмайсторите записа и Ромелу Лукаку.

Голямата вест към дуела беше дебютът на новото попълнение на " алените дяволи " Алексис Санчес, който стартира от първата минута единствено дни, откакто мина в Манчестър Юнайтед от Арсенал. Чилиецът игра интензивно и имаше заслуга за първите две попадения на отбора си, преди да бъде сменен през втората част.

Домакините започнаха въодушевено и упражниха напън за наслада на почитателите си. В 9-ата минута се наложи вратарят Ромеро да реагира, след центриране от дясната зона на офанзивата на Йоувил Таун. Постепенно гостите се отърсиха от общителното държание и започнаха да заплашват вратата на домакините. В 16-ата минута Ерера нахлу рисково в наказателното поле, само че подаването му към съотборник не се получи.

В 20-ата минута Маркъс Ръшфорд направи слалом сред бранители в зелено и бяло, само че не съумя да нанесе завършващ удар. В 23-ата минута " алените дяволи " стигнаха до най-чистата си опция, само че ударът на Скот Мактоминай беше отразен от стража на домакините Крисяк. Малко по-късно полският пазач още веднъж се намеси добре след осъществяване на директен свободен удар от страна на Алексис Санчес.

В 39-ата минута Санчес още веднъж беше покрай дебютно попадение, откакто овладя топката в наказателното поле и стреля. Само минута по-късно чилиецът влезе в ролята на помощник, откакто подаде на Маркъс Рашфорд, който се възползва от групова неточност в защитата на домакините.

В началото на втората част Рашфорд беше покрай второ попадение, само че не съумя да се разпише и резултатът се резервира.

В 59-ата минута се стигна до ново рисково състояние пред вратата на домакините, само че топката не съумя да стигне до Хуан Мата, който беше на комфортна позиция. В 61-ата минута всичко за Йоувил Таун свърши след скоростна контраофанзива на гостите, приключена от Андер Ерера.

До края домакините търсеха най-малко почетен гол с далечни центрирания пред вратата на Ромеро, само че защитата на Юнайтед си вършеше работата, а контраатаките на " алените дяволи " бяха доста рискови. Именно по този начин се стигна до нови попадения във вратата на Йоувил Таун. Джеси Лингард направи резултата типичен в 89-ата минута, а в добавеното време и Ромелу Лукаку с удар от въздуха след подаване на Маркос Рохо оформи крайното 4:0.

В другия мач от 4-ия кръг, игран довечера, Шефилд Уензди победи с 3:1 Рединг.

Стартови сформира:
Йоувил Таун: Крисяк, Н Смит, Бърд, Уинг, Грей, Диксън, Зоко, Съридж, Грийн, Совунми, Джеймс.
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дармиан, Линдельоф, Рохо, Шоу, Карик, Ерера, Мата, МакТоминай, Санчес, Ръшфорд.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР