Английският град Ливърпул и шотландският Глазгоу остават да се борят

...
Английският град Ливърпул и шотландският Глазгоу остават да се борят
Коментари Харесай

Два английски града се състезават за домакини на Евровизия 2023

Английският град Ливърпул и шотландският Глазгоу остават да се борят на последната права за семейството на „ Евровизия 2023 “, оповестява формалният уебсайт на песенния конкурс, цитира в. Сега. От медийната корпорация Би Би Си, която е уредник на 67-ото издание, означават, че двата града са показали „ най-силните предложения “. На идващия стадий уредниците ще обсъдят с локалните управляващи детайлности към подготовката, а след диалозите с формалните лица спечелилият би трябвало да бъде избран в границите на няколко седмици.

Готовност да одобряват състезанието, който в началото трябваше да се организира в Украйна като страна победител в предходното издание, обявиха 20 града във Англия. От тях бяха излъчени 7, които имат максимален опит в организирането на сходни огромни събития: с изключение на Ливърпул и Глазгоу, още Бирмингам, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл и Шефилд. Домакинството се разпорежда на града, който получи максимален брой точки по редица индикатори. Миналата година да вземем за пример главното условие беше да се даде зала, побираща не по-малко от 10 000 фенове и ситуирана наоколо до летището и хотелите за посетители.

Конкурсът за ария на „ Евровизия “ е най-сложната и огромна телевизионна продукция в света, с доста характерни логистични условия за настаняване на близо 40 делегации, хиляди членове на екипи, доброволци, представители на медиите и почитатели. „ Убедени сме, че посочените последни два града имат най-хубави благоприятни условия да посрещнат това предизвикателство. Очакваме с неспокойствие да продължим нашите полемики, с цел да изберем този, който ще провежда най-голямото музикално събитие в света идващия май “, споделя изпълнителният шеф на проявата Мартин Йостердал.

Фил Харолд, ръководител на комисията на Би Би Си за избор на града хазаин, прибавя: „ Ние сме решени да превърнем „ Евровизия 2023 “ в събитие, което отбелязва почтено миналогодишната победа на Украйна в състезанието, както и в такова, в което цялото Обединено кралство по някакъв метод може да взе участие “.

Глазгоу, най-големият град в Шотландия, има епична история и архитектурно завещание, което се простира от средновековието до наши дни. През 2008 година Глазгоу е разгласен за първия Град на музиката на ЮНЕСКО в Обединеното кралство. OVO Hydro arena в града, където би могъл да се състои състезанието, се появява във кино лентата на Netflix „ Евровизия: Историята на огнената сага “. Певицата от Глазгоу Лулу беше победител в надпреварата през далечната 1969 година с парчето Boom Bang-a-Bang.

Ливърпул танцува със собствен личен темп и повече от 50 години след Beatles към момента издава верните звуци, хвалят се кандидатите оттова. Градът постоянно се е асоциирал с „ превъзходната четворка “, само че разнообразното музикално завещание на Ливърпул датира от стотици години с помощта на развиването му като едно от най-важните пристанища в света. Приносът му към света на поп и рок музиката е огромен посредством и на Frankie Goes To Hollywood, Gerry and the Pacemakers, Orchestral Maneuvers in The Dark, The Mighty WAH!, Echo & The Bunnymen, Dead or Alive, The Lightning Seeds, Space, Mel C, Atomic Kitten и, несъмнено, подгласничката в състезанието за ария на „ Евровизия 1993 “ Соня.

Конкурсът „ Евровизия “ е провеждан във Англия 8 пъти. Лондон е бил хазаин на четири от изданията, по един път са приемали надпреварата Единбург, Брайтън, Харогейт и Бирмингам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР