Английският футболен национал Джордан Хендерсън се извини на международната LGBTQ+

...
Английският футболен национал Джордан Хендерсън се извини на международната LGBTQ+
Коментари Харесай

Хендерсън се извини на международната LGBTQ+ общност за трансфера си в Саудитска Арабия

Английският футболен национал Джордан Хендерсън се извини на интернационалната LGBTQ+ общественост за прехвърлянето си в саудитското състезание и даде обещание, че ще направи всичко по силите си в помощ на придвижването за права на хомосексуалистите, написа организация ДПА.
Хендерсън поддържаше горещо LGBTQ+ общността като футболист на Ливърпул, само че това лято заигра точно в страната, където хомосексуализмът е криминализиран.
 Клоп към Хендерсън: Ще ни липсваш, легендо!
Клоп към Хендерсън: Ще ни липсваш, легендо!

" Разбирам за какво хората са ядосани. Разбирам техния яд. Искам да се извиня на всеки, който съм предиздвикал да се усеща по този метод. Не съм желал да нараня някого съзнателно. Напротив, постоянно съм желал да оказвам помощ по този начин, като че ли е търсено моето подпомагане ", съобщи той.

Запитан дали знае, че британската група Pride in Football е съветвала членовете си да го зачеркнат, Хендерсън отговори: " Боли ме от това. Не съм човек, който се прибира в дома си и не помни проблемите. Мисля доста върху тях. Хората имат право на мнение и аз мога единствено да се извиня. Съжалявам, че съм ви предиздвикал да се чувствате по този метод. Искам обаче да подчертая, че не съм се трансформирал като човек.

" Хората знаят моята позиция и тя не се е трансформирала поради обстоятелството, че съм в страна с разнообразни закони. Те знаят какви дела и акции съм подкрепял. Нито веднъж обаче не сами споделили какво мога и какво не мога да върша ".

Хендерсън добави, че би носил още веднъж връзките на бутонките си в цветовете на дъгата, в случай че това е допустимо.

" Не отхвърлям тази опция. В същото време обаче не желая да демонстрирам пренебрежение към религията и културата на хората в Саудитска Арабия. Ако това ще ги обиди, няма да го върша. Ако обаче имам тази опция, ще ги нося ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР