Английският футболен клуб Бърнли може да загуби до 50 милиона

...
Английският футболен клуб Бърнли може да загуби до 50 милиона
Коментари Харесай

Бърнли може да загуби до 50 милиона лири, ако първенството не се поднови

Английският футболен клуб Бърнли може да загуби до 50 милиона лири от приходите си, в случай че мачовете във Висшата лига не се възобновят поради пандемията от ковид. От отбора прибавиха, че другите по-големи тимове от елита ще записват даже двойни загуби от тези.

От Висшата лига обявиха през вчерашния ден, че актуалната акция е отсрочена за неопределен срок, а "сезон 2019/20 ще се възобнови, единствено когато е безвредно и подходящо това да стане ". Бърнли чака да загуби пет милиона лири доходи от оставащите им домашен мачове, защото те евентуално ще се играят без аудитория, в случай че Лигата се възобнови.

"Освен това, в случай че сезон 2019/20 бъде изцяло анулиран, клубът ще има 45 милиона лири загуби от "приходи от телевизионни права и продажба на продукти ", се споделя в изказване на Бърнли. "Това е изцяло невиждана обстановка, пред която сме изправени ние и другите клубове от Висшата лига и която не бихме могли да предвидим по никакъв метод единствено до преди няколко седмици ", съобщи притежателят на Бърнли Майк Гарлик.
Премиър лийг 31 кръг, събота 21 март  Бърнли 17:00  Уотфорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР