Английският футбол трябва да си напише домашното, преди да започнем

...
Английският футбол трябва да си напише домашното, преди да започнем
Коментари Харесай

Английският футбол да си напише домашното за расизма, преди да проповядва

Английският футбол би трябвало да си напише домашното, " преди да стартираме да проповядваме " за расизъм , признава през днешния ден депутатът от Йоркшир и министърът на спорта Найджъл Адамс , оповестява " Йоркшир поуст ".

Депутати от всички партии през днешния ден осъдиха расизма, ориентирана към тима на Англия , до момента в който играеха в България на квалификацията за Евро 2020, с апели за наказания от УЕФА.

Но някои депутати също показаха угриженост по отношение на расизма вкъщи и неналичието на разнообразие във футбола, настоявайки, че в Англия има още какво да се направи .
 В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници
В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

Родните расисти в последна сметка видяха унизителна загуба на България

Лейбъристът Анна Търли подлага на критика " гнусната и ужасяваща демонстрация " в България , преди да добави: " Вече се води огромна полемика по отношение на това по какъв начин да приведем в ред личната си къща . Все още има дълъг път, с цел да представим Англия като страна и като общество. В момента едвам 13% от треньорския състав на ФА са чернокожи и от етнически малцинства, а единствено 5% са с управителни функции. Как можем да чакаме младежите на бъдещето да видят кариерата си във футбола, в случай че ФА не наподобява повече на обществото, което съставлява ".

Министърът на спорта Найджъл Адамс , народен представител от Торите, отговори: " Търли е безусловно права и мога да кажа, че освен играчите са станали жертва на деянията нощес - имаше спомагателен личен състав на ФА, оператори, които са цветнокожи, които са измъчвани, очевидно треперещи, тъй че не са единствено играчите. Най-добрите модели за подражателство, съгласно мен, за разнообразието във футбола са тези превъзходни играчи, които излязоха на терена нощес ".

" Беше необикновено да забележим какъв брой разнороден е футболният тим на Англия и се надяваме, че ще въодушеви доста други мъже и дами, девойки и момчета от всевъзможен генезис да поемат пътя на националната ни игра ", добавя той.


 Държавата къса връзките си с Българския футболен съюз Обновена
Държавата къса връзките си с Българския футболен съюз

Заради расистките осъществявания на родните агитки на вчерашния мач с Англия

Министърът на спорта в сянка Розана Аллин-Кан по-рано настоя, че УЕФА има обвързване да работи и означи: " Самите ние обаче не сме изключение от този проблем ".

" За нас би било безконтролно да осъждаме държанието на почитателите по целия свят, без да се обръщаме внимание на обстоятелството , че доста играчи в действителност са претърпели расистки офанзиви онлайн, от трибуните и в ежедневния си живот от ръцете на нашите лични почитатели ", разяснява тя.

Според Адамс, " би трябвало да свършим личното си домашно, преди да стартираме да проповядваме ".


 Kick It Out: Изхвърлете България от УЕФА
Kick It Out: Изхвърлете България от УЕФА

" Не може да има повече жалки санкции и отчасти затваряне "

Депутатът от консерваторите Гарет Джонсън изяснява пред на Камарата: " Вярно е, че имаме история с този въпрос в нашата страна , само че там, к ъдето сме следили произшествия , нормално полицията е била доста сериозна в своите дейности ".

" Това, което беше изключително разочароващо нощес е, че има малко доказателства, че българската полиция подхваща дейности против тези почитатели , които вземат участие в това гнусно държание ", добавя той.

Лейбъристът Чи Онвура сложи въпрос по кое време ще се подхващат дейности след последния случай в България .

" След мача в Черна гора през април предложих да заведем УЕФА в Европейския съд по правата на индивида за неведнъж отвод да се обезпечи работна среда, свободна от расизъм и хомофобия за футболистите ", изяснява тя.

" Какво ще ни отнеме, с цел да предприемем някакви дейности ", добавя тя.

 Посланик Хопкинс оцени високо толерантността на българския народ
Посланик Хопкинс оцени високо толерантността на българския народ

Вицепремиерът Захариева организира телефонен диалог с английския дипломат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР