Английският Евертън, който направи селекция за стотици милиони и се

...
Английският Евертън, който направи селекция за стотици милиони и се
Коментари Харесай

Евертън продължава да се дъни мощно в Европа

Английският Евертън, който направи селекция за стотици милиони и се надяваше с нея да пробие в Лига Европа, е на крачка от срамно отпадане още в групите. Отборът на Роналд Куман се издъни и в семейството си на Лион, с цел да се елементарни на процедура с възможностите за класиране.

"Карамелите " паднаха вкъщи с 1:2 от надъхания френски противник и към този момент единствено знамение може да ги включи в битката най-малко за второто място. А столът на легендата на Барса се разклати още по-сериозно.

Битката на "Гудисън парк " стартира кошмарно за домакините. Още в 5-та минута неориентираният Мейсън Холгейт направи дузпа против бразилеца Фернандо Маркал, а от 11-те метра Набил Фекир откри резултата.

До почивката имаше няколко шанса за Евертън, само че Дейви Клаасен и Кевин Миралас пропиляха опциите за равнене. След подновяването на играта още веднъж "карамелит " имаха своите шансове, само че отново без триумф.

Така беше до 69-та минута, когато най-сетне изравниха. Тогава Гилфи Сигурдсон центрира ужасно от директен свободен удар, а Ашли Уилямс с глава прониза мрежата за 1:1, като вратарят даже не помръдна.

Но насладата на англичаните беше къса. Максуел Корне проби до аутлинията в 75-та минута, пусна към Бертран Траоре във вратарското поле и той стреля с петичка. Топката мина сред краката и на бранител, и на вратаря, с цел да се оплете в мрежата - 2:1 за Лион, което се оказа и крайния резултат.

След този процес Евертън остана на дъното със единствено една точка, а Лион е втори с пет. Лидер е италианският Аталанта със 7, откакто победи с 3:1 кипърския Аполон Лимасол.

Италианците откриха посредством Йосип Иличич в 12-та минута, само че Андре Шембри изравни в 59-та минута. Андреа Петаня даде още веднъж задатък на "бергамаските " в 64-та минута, а Ремо Фрьолер оформи крайното 3:1 единствено две минути по-късно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР