Английският елитен Бърнли може да загуби до 50 милиона лири

...
Английският елитен Бърнли може да загуби до 50 милиона лири
Коментари Харесай

Бърнли може да регистрира огромни загуби, ако първенството не се поднови

Английският първокласен Бърнли може да загуби до 50 милиона лири от приходите си, в случай че мачовете във Висшата лига не се възобновят поради пандемията от ковид. От отбора разясниха, че другите по-големи тимове от елита ще записват даже двойни загуби от тези. От Висшата лига обявиха през вчерашния ден, че актуалната акция е отсрочена за неопределен срок, а "сезон 2019/2020 ще се възобнови, единствено когато е безвредно и подходящо това да се случи ".

Бърнли чака да загуби пет милиона лири доходи от оставащите им домашен мачове, защото те евентуално ще се играят без аудитория, в случай че шампионата се възобнови.

„ Ако сезон 2019/2020 бъде изцяло анулиран, клубът ще има 45 милиона лири загуби от "приходи от телевизионни права и продажба на продукти ", се споделя в известието на Бърнли.

"Това е изцяло невиждана обстановка, пред която сме изправени ние и другите клубове от Висшата лига и която не бихме могли да предвидим по никакъв метод единствено до преди няколко седмици ", съобщи притежателят на Бърнли Майк Гарлик.

£50 Million Shortfall If Clarets Don’t Finish The Season https://t.co/XXslyDBLfJ
— Burnley FC (@BurnleyOfficial) April 4, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР