Английският Челси е първият отбор, който се класира за елиминационната

...
Английският Челси е първият отбор, който се класира за елиминационната
Коментари Харесай

Късна драма реши Рен-Челси

Английският Челси е първият тим, който се класира за елиминационната фаза на шампионата Шампионска лига. Това стана факт, откакто „ сините” надвиха над Рен като посетител с 2:1 след огромна драма на „ Роажон”. Калъм Хъдсън-Одой даде задатък на гостите с гол в 22-ата минута, само че по-добрата игра през второто полувреме на Рен им донесе попадение посредством Гираси пет минути преди края. Все отново влезлият като запаса Оливие Жиру донесе успеха за хората на Франк Лампард и на процедура класирането към елиминационната фаза.

Челси е безапелационен водач с 10 точки след четири изиграни мача, като третият Краснодар е с две точки и няма по какъв начин да доближи „ сините” в група Е.

Срещата стартира със съществено движение, наложено от Челси и след единствено четири минути игра англичаните пропуснаха прелестна опция да открият резултата. Хъдсън-Одой получи топката вдясно в половината на Рен и подаде страховит паралелен пас за Тимо Вернер, който стреля от няколко метра, само че по знамение не уцели рамката на вратата на Гомис.

Рен се поуспокои и удържа първичния напън на " сините " и двата тима продължиха разногласието си със съществено надиграване в средата на терена. В 17-ата домакините извършиха корнер посредством Труфар. Той достави на първа греда за Нямси, който не съумя да засече добре, а по-късно топката бе изчистена.

Все отново гостите откриха резултата в 22-ата минута. Топката бе открадната пред полето на Челси, а Мейсън Маунт пряк пас напред към Хъдсън-Одой. Английският нападателен халф се откъсна зад защитата на Рен и с невъзмутим удар по земя порази вратата на Рен - 1:0 за Челси.

След половин час игра мачът видя грандиозно избавяне на Алфредо Гомис. Чилуел центрира за повторно топката отляво към Маунт, който стреля от близко, само че някак с дясната си ръка Гомис спря пътя ѝ, предотвратявайки втори гол за британския отбор. Миг по-късно пък Доку проби отдясно и центрира паралелно за Бурижо. Той стреля, само че Силва блокира с крайник удара му. Топката отиде към Гираси, който към този момент стреля към вратата на Менди, само че кошмарно неопределено и Рен пропусна да изравни.

Десет минути преди края на първата част Камавинга стреля от далечно разстояние, само че беше много надалеч от гола. В 39-ата пък Едуар Менди направи избавяне против някогашния си съотборник в Рен - Гираси. Секунди по-късно следващата скъпа покупка на " сините " - Чилуел, направи кошмарна неточност, която някак не докара до гол за домакините. Чилуел реши да връща обратно за вратаря Менди, само че Гираси пресече и взе кълбото. Той опита да комбинира с Доку паралелно, само че съвършена интервенция на Тиаго Силва спря шанса за Рен. След центрирането от корнера капитанът на домакините Да Силва стреля мощно с глава, само че Менди брани вратата си сполучливо в обстановката.

В последната минута от постоянното време Тиаго Силва фаулира Гираси тъкмо пред дъгата на наказателното поле на Челси. Бурижо насочи удар от директния свободен удар, а топката се отби в стената на Челси и излезе в ъглов удар. Две минути след старта на втората част Челси вкара втори гол. Аспиликуета се впусна в офанзивата на тима отдясно и подаде на задна греда за Вернер. Той победи Да Силва във въздушното единоборство и вкара, само че бе вдигната засада, която бе правилна. След 54 минути игра Траоре шутира мощно от наказателното поле на гостите посока Менди, само че Тиаго Силва с гърди спря пътя на топката.

Десетина по-късно Силва и Зума направиха неточност в наказателното си поле, а Гираси стреля по диагонала, само че Менди авторитетно се намеси и мазета в корнер. След осъществяването му имаше още главоболия за защитата на Челси, само че някак стражът Менди още веднъж се намеси и закова топката пред голлинията си.

Рен продължи да играе по-добре от двата тима и пет минути преди края изравни резултата. Серу Гираси бе оставен непокрит на броени метри пред голлинията на Менди и насочи мощен удар с глава, който се оказа прецизен и неспасяем за Менди - 1:1.

Две преди края Зиеш центрира прелестно от фаул пък Чилуел, който стреля от близко с глава, само че извънредно едва и Гомис умерено улови. Минута преди края на постоянното време Челси обаче още веднъж излезе напред в резултата. Хаким Зиеш проби през средата и видя вляво Вернер. Той стреля към вратата, само че Гомис мазета напред. Топката бе противоречива, само че резервата Оливие Жиру завоюва единоборството и с глава още веднъж прати Челси напред в резултата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР