Английският булдог е куче, което с външността си заблуждава силно

...
Английският булдог е куче, което с външността си заблуждава силно
Коментари Харесай

Какви кучета са английските булдози?

Английският булдог е куче, което с външността си заблуждава мощно близките. То е мощно и мощно като физика, има свъсено и заплашително изражение, само че този им тип въобще не подхожда на характера им.

Грубата структура на тялото и недоволното изражение крият другарски, разговорлив и предан темперамент, с който се характеризира това едро и мощно животно.

Отношението към хората от фамилията от страна на британския булдог е даже доста сензитивно. Ако тонът на гласа на стопанина е изострен, кучето може да реагира предизвикателно. Въпреки голямата обвързаност към хората, тези животни пазят някаква доза дебелоглав и непримиримост. Може да пренебрегват команди, в случай че са остри или кучето не схваща смисъла на това, което се изисква от него.

Ако хората съумеят да завоюват сърцето на своя домакински любим, няма по-любящо и възпитано куче, с кротко и умерено държание. Това прави британският булдог известна порода за домашно развъждане, тъй като с него умерено може да се иде на ресторант или в хотел.

 държание на британски булдог

Тези едри кучета са чудесни другари на децата у дома, тъй като се схващат чудесно с тях и са им чудесни приятели в игрите. Трябва да се следят най-малките по време на игра с кучето, тъй като животното е доста мощно и едро и може да се получи противен конфликт с малко дете.

Ако бъде оставен да си играе самичък, този колос надали ще прояви възторг, тъй като е податлив към мързелуване и избира да се изтяга на мира. Ако бъде извоювано вниманието му за някоя игра обаче, ентусиазмът на британския дог е в действителност инфекциозен.

Тези забележителни кучета съчетават в себе си податлив към комфорт и апатичност манталитет с интензивност и пристрастеност, които заразяват и близките хора и животни. Противоречивата му натура го прави забавен за общуване и в това време вдъхва възприятие на надеждност и сигурност с добродушното си сърце.

Необходима е мощ и неотстъпчивост от страна на индивида, с цел да може да води това мощно животно, а заради тези му отличителни особености би трябвало да има и неговата безрезервна преданост и лоялност. С обич и отдаденост те се печелят елементарно при тази порода куче.

- Характер и държание на британски булдог;

- Възпитание и образование на британски булдог;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР